Policija patvirtino: V. Ušacko brolis tragišką avariją sukėlė girtas

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę buvusio diplomato Vygaudo Ušacko šeimą sukrėtė nelaimė – į medį atsitrenkus automobiliui, žuvo 87 metų V. Ušacko mama. Automobilį vairavo 63 metų buvusio diplomato brolis. Pirminiais duomenimis, iškart po nelaimės vairuotojui buvo nustatytas 1,28 prom. girtumas, tačiau atliktų kraujo tyrimų rezultatai parodė šiek tiek didesnį vyro girtumą. 

Portalui kauno.diena.lt Vilniaus apskrities policijos atstovai patvirtino, kad V. Ušacko broliui buvo atlikti kraujo tyrimai. Nustatyta, kad avariją sukėlusio vairuotojo kraujyje rasta 1,32 prom. alkoholio.

Primename, kad tragiška nelaimė įvyko spalio 9-osios popietę. Ukmergėje, S. Daukanto gatvėje, prie garažų, automobilis „Honda“ rėžėsi į medį. Atvykus specialiosioms tarnyboms, vairuotojas rastas be sąmonės, o keleivei, gimusiai 1932 metais, medikai konstatavo mirtį.

Ketvirtadienį portalo žurnalistai susisiekė su V. Ušacku, buvęs diplomatas plačiau papasakojo apie įvykusią avariją.

„Iš medikų sužinojau, kad broliui buvo atlikta operacija. Brolis neteko sąmonės. Buvo nustatyta, kad broliui vairuojant trūko kraujagyslė ir kraujas išsiliejo į smegenis. To pasekmė – įvykusi avarija. Mama žuvo, o jis sunkiai sužalotas. Broliui atlikta kaklo slankstelio operacija, yra lūžių. Jis guli reanimacijoje. Tikimės, kad jis atsigaus“, – kalbėjo V. Ušackas. 

Tuo metu buvusiam diplomatui klausimų kėlė avariją sukėlusio brolio girtumo nustatymas. „Nesu gavęs kraujo tyrimo atsakymų, tad ir vertinti negaliu. Kažkaip, kai žmogus buvo be sąmonės, kaip jis galėjo pūsti ir kažką pripūsti. Tai man nėra rodiklis rezultatų. Tuo labiau, kad mano tėtis išlydėjo mamą ir brolį sveikus ir blaivios būsenos. Tad teiginiai apie neblaivumą mums keistai skamba. Mano nuomone, tai buvo skuboti ir sensacingi pranešimai, kurie sudomina skaitytojus, tačiau nėra pagrįsti kraujo tyrimų rezultatais“, – praėjusį ketvirtadienį mintis dėstė V. Ušackas.

Dirbo mokytoja

Ukmergiškė Laimutė ir anykštėnas Raimundas Ušackai didžiąją gyvenimo dalį praleido Skuode, yra rašiusios „Ukmergės žinios“.

1985 metais jie atsikėlė gyventi į Ukmergę. L.Ušackienė dešimt metų dar dirbo pradinių klasių mokytoja dabartinėje Jono Basanavičiaus gimnazijoje, o R. Ušackas darbavosi metalo konstrukcijų gamyklos vadovu.

L.Ušackienė turėjo ir visuomeninių pareigų, buvo profesinės sąjungos pirmininkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgita

Jurgita portretas
Padarytas geras darbas iš meilės.Pervargę fabrikuose žmonės.Veža ir veža į Lazdynų ligoninę žmones po traumų statybuose darbe.Kam rūpi darbininkas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių