Pereiti į pagrindinį turinį

Su gaisru Radviliškyje ugniagesiai kovos per naktį

2016-10-05 17:30
BNS inf.

Trečiadienio rytą Radviliškyje įsikūrusios bendrovės „Gairelita“ teritorijoje kilo didelis gaisras, mieste paskelbta ekstremali situacija, o gausioms ugniagesių pajėgoms ir kariams jo numalšinti nepavyksta. Gyventojai, kurių namuose labai jaučiamas dūmų kvapas, gali prisiglausti Radviliškio V. Kudirkos pagrindinėje mokykloje.

Gausios ugniagesių pajėgos ir kariai per naktį gesins gaisrą medienos granulių gamykloje Radviliškyje.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, gaisro vietoje situacija stabili.

Įvykio vietoje dirba 60 žmonių

„Lokalizacija dar nepaskelbta, bet plitimas kaip ir sustabdytas. Gesinimo darbai vyks per naktį“, - BNS sakė departamento budėtojas.

Ugniagesiai su ugnimi Žironų gatvėje esančios uždarosios akcinės bendrovės teritorijoje kovoja nuo ankstaus trečiadienio ryto.

Trečiadienio vakarą įvykio vietoje dirba 12 autocisternų, trys autokeltuvai, kita technika. Gaisrui gesinti buvo pasitelktas Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8, atlikti pagalbiniams darbus padeda 20 karių.

„Sraigtasparnis netrukus baigs darbą bent jau iki rytojaus, o kariškiai liks su mūsų pajėgomis gesinti“, - sakė PAGD atstovas.

Jo teigimu, šiuo metu iš viso įvykio vietoje dirba apie 60 žmonių.

Bendrovės teritorijoje dega pjuvenų krūva, kurios ilgis siekia 100 metrų, plotis - 50 metrų, o o aukštis - 15 metrų.

„Dalis jos liko nepaliesta ugnies, bet pati krūva labai didelė“, - aiškino departamento atstovas.

Radviliškio mieste dėl gaisro paskelbta ekstremali situacija. Gyventojų prašoma neiti į lauką, užsandarinti langus ir duris. Pastebėjus sveikatos sutrikimų, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pasak Radviliškio mero Antano Čepononio, dėl gaisro evakuotos keturios prie pat bendrovės gyvenančios šeimos.

Gali prisiglausti mokykloje

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), apie galimybę prisiglausti Radvilų g. 6 esančioje mokykloje informavo Radviliškio rajono Ekstremaliųjų situacijų komisija. Dėl informacijos prašoma kreiptis telefonais: 8 645 00 825, 8 682 75 641, 8 686 90 462.

„Deja, stiprus vėjas gesinimo darbus lėtina. Ugniagesiai gelbėtojai deda didžiules pastangas, bet vėjas ne jų naudai. Vėjas čia labai didelis“, – BNS trečiadienio pavakare sakė PAGD atstovė Laura Valauskienė.

Savivaldybė informuoja, kad dūmai plinta į miesto pusę. Didelis dūmingumas Purienų, J. Marcinkevičiaus, Valstiečių gatvėse. Dūmų kryptis gali keistis pasikeitus vėjo krypčiai.

Gyventojų prašoma neiti į lauką, užsandarinti langus ir duris. Pastebėjus sveikatos sutrikimų, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Gesina oro pajėgos

Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8 trečiadienio vidurdienį išskrido gesinti granulių gamykloje Radviliškyje kilusio gaisro.

Dėl pagalbos gesinant gaisrą į Lietuvos kariuomenę kreipėsi PAGD, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

KAM ir kariuomenės vadovybei priėmus pagalbos prašymą, sraigtasparnis su gaisrui gesinti skirta specialia kriauše pakilo iš savo dislokacijos vietos – Karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo posto Kaune.

Šį gaisrą gesina didelės ugniagesių pajėgos – per 60 Šiaulių, Panevėžio ir Mažeikių priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų ugniagesių, dirba dešimt autocisternų ir du galingi mobilieji švirkštai. Taip pat pasitelkta dvidešimt karių, kurie atliks pagalbinius darbus.

Kaip skelbia PAGD, ugniagesiams teko skaidyti pajėgas, kad nuo ugnies būtų apsaugoti ir netoli gaisravietės esantys pastatai.

 

 

Posted by Petras Vaišnoras on 2016 m. spalio 5 d.

 

Bendrasis pagalbos centras pranešimą apie įvykį gavo 4.08 val.

Pranešta, kad Žironų g. esančios uždarosios akcinės bendrovės teritorijoje kilo gaisras.

Kaip BNS sakė PAGD atstovė L. Valauskienė, užsidegė penkiolikos metrų aukščio medžio atliekų krūva.

Pavojų kelia dūmai

„Pats gaisras nėra pavojingas, nebent keturioms šeimoms, kurios gyvena prie pat. Gyventojai šiuo metu evakuoti – išvažinėjo kas pas gimines, pas senelius, tačiau reabilitacijos centre esame paruošę gyvenamąsias vietas. Jeigu tik poreikis atsiras, žmonės bus apgyvendinami“, – pasakojo Radviliškio meras Antanas Čepononis.

Šių šeimų namai, pasak jo, yra prie pat gaisro vietos, juos pasiekia žiežirbos, todėl ten budi priešgaisrinės pajėgos.

Grėsmės gaisrui išplisti nėra, tačiau didžiausią rūpestį kelia dūmai: policija apie tai informuoja gyventojus per garsiakalbius, budi greitoji medicinos pagalba, dalinami respiratoriai.

Netoli uždūmintos teritorijos yra mokykla. Nors, pasak A. Čepononio, pačioje mokykloje dūmų nėra, didelė dalis vaikų gyvena jų apimtoje teritorijoje, todėl jie namo bus išleidžiami tik su tėvais.

„Apie situaciją trumposiomis žinutėmis informuota visa miesto bendruomenė. Tokia padėtis tęsis ne valandą, ne dvi ir ne dieną. Nors atvirą liepsną užgesinsime, tačiau vidinis smilkimas ir židinio panaikinimas, kaip sako specialistai, gali užtrukti“, – kalbėjo meras.

Nepaisant to, didžiojoje dalyje miesto, pasak jo, gaisro padariniai nejuntami, į uždūmintą teritoriją nepatenka ir viešąsias paslaugas teikiančios įstaigos.

Į gaisro vietą vyksta premjeras

Vyriausybės spaudos tarnyba praneša, kad vidurdienį A. Butkevičius išvyko išsiaiškinti gaisro padėties. 

Nerimaujama dėl paryčiais kilusio didžiulio gaisro medienos pjuvenų granulių įmonėje nuo kurio miestas skendi dūmuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų