Tragiškas gimdymas: kūdikis – negyvas, akušerei – ikiteisminis tyrimas

Gimus negyvam kūdikiui, Šiaulių apskrities policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo Radviliškio rajono pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojos akušerės-ginekologės tarnybinių pareigų neatlikimo.

Kaip BNS sakė policijos atstovė Gailutė Smagriūnienė, ketvirtadienį gautas mirusio naujagimio 22 metų tėvo pareiškimas.

Radviliškio rajono gyventojas nurodė, kad šeštadienį, spalio 29-osios vakarą, 21.45 val., Panevėžio ligoninėje dėl galimo Radviliškio rajono pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojos akušerės-ginekologės tarnybinių pareigų neatlikimo sveikas ir išnešiotas sūnus gimė negyvas.

27 metų gimdyvė dėl komplikacijų gydoma Panevėžio ligoninės reanimacijos skyriuje.

Baudžiamojo kodekso 229 straipsnis numato, kad valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, dėl neatsargumo neatlikęs savo pareigų ar jas netinkamai atlikęs, jeigu dėl to valstybė, Europos Sąjunga, tarptautinė viešoji organizacija, juridinis ar fizinis asmuo patyrė didelės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulė

Saulė portretas
Buvo laikai, kai moterys gimdė ir be akušerių. Jos sunkiai dirbo, judėjo ir nedejevo. Dabartinės mamos, vos pastojusios, tampa neįgaliomis-stena, dejuoja, visus kaltina dėmesio stoka, o pati nuo telefono nesitraukia. Nėštumas, juk ne liga, o tik laikina būsena.

Dalia

Dalia portretas
Žiauru kas darosi gimdymo namuose,moterys kankinamos po 20 virš valandų ir laukia kol pati pagimdys kai jau išsekę visos jėgos,pati gerai atsimenu savo gimdymus,šaukia,ko čia rėki ir panašiai,užtai ir gimsta kūdikėliai negyvi ,o mamos jai dar išsikapsto ačiū dievui,tai lieka traumuotos su didelėmis depresijomis.

baisu

baisu portretas
Ten galėjau būti aš, prieš porą mėnesių, buvo blogai, neoperavo iki paskutiniu momento, gerai, kad laiku atsipeikėjo ir spėjo išoperuoti
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių