Tvenkinyje įlūžusi ir skendusi mergaitė: tik norėjau pagauti ančiukus

  • Teksto dydis:

Devynerių Emilija turbūt dar ilgai nenorės žaisti su antimis, teigia LNK.

Lapkričio 28-ąją apie 14.22 val. buvo gautas pranešimas, kad Sedos gatvėje esančiame Juodpelkio tvenkinyje įlūžo ir plūduriuoja du vaikai. Po kelių minučių atvykę Mažeikių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) ugniagesiai valtimi nuplaukė iki mergaičių, kurios buvo už 15 metrų nuo kranto, pargabeno jas į krantą ir perdavė medikams.

„Mes pamatėme ančiukus ir norėjome pagaudyti. Tada Melodija nusprendė eiti ant ledo. Aš ėjau pirma. Melodija buvo ten toli“, – pasakojo tvenkinyje skendusi Emilja.

Mergaitė ėjo ledu per iš dalies užšalusį tvenkinį, kai ledas staiga įlūžo ir mažeikiškė įkrito į vandenį. Devynmetė bandė išlipti, tačiau jai nepavyko.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Norėjau nusiimti kuprinę, neišėjo, nes mano rankos buvo ledinės. Bandžiau plaukti, bet neišėjo, prigėriau vandens“, – prisiminė devynmetė.

Į pagalbą iškart atskubėjo kartu pasivaikščioti ėjusi bendraklasė. Deja, jai nepavyko padėti.

„Tada Melodija atėjo, mano draugė. Ji irgi įkrito. Ji mane norėjo išgelbėti. Ji irgi labai sušalo“, – prisiminė Emilija.

Žaibiška reakcija

Pagalbą iškvietė praeiviai. Pirmi atvyko policininkai. Metė mergaitėms virvę, bet ji buvo per trumpa. Laimė, po penkių minučių atvyko ugniagesiai. Mergaites rado vandenyje – bendraklasės laikėsi įsikibusios į ledą.

Bandžiau plaukti, bet neišėjo, prigėriau vandens.

„Sušalo ir buvo išsigandusios. Šaunuolės, kad išsilaikė įsikibusios į tą ledą pačios“, – sakė Mažeikių  priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo pamainos vadas Giedrius Janušaitis.

Kadangi vandens tvenkinys buvo užšalęs tik iš dalies, ugniagesiai mergaites gelbėjo ne su rogėmis, bet su valtimi.

„Iki čia privažiavome, nusinešėme valtį, nuleidome į vandenį. Įlipo du pareigūnai, nuplaukė, paėmė mergaites ir perdavė medikams“, – pasakojo G. Janušaitis.

„Džiaugiuosi, kad padėjom, kad pavyko išgelbėti. Šįkart pasisekė toms mergaitėms, tačiau pamoka joms bus visam gyvenimui. Kai atvažiavome, prie tvenkinio buvo daug žmonių, o vidury tvenkinio mergaitės buvo įsikabinusios į ledą ir šaukė. Kai ugniagesiai jas nešė ant rankų, jos jau nieko nebesakė, tik verkė...“ – kalbėjo jis.

 

 

Nors tvenkinys nedidelis, jame ganėtinai gilu. Jei bendraklasėms nebūtų pavykę įsikabinti į ledą, jos galėjo ir nuskęsti.

„Čia vaga eina, susijungia per kelią tie tvenkiniai. Upelis čia teka. Turėtų čia treji metrai gylio tikrai būti“, – sakė G. Janušaitis.

Dabar abiejų mergaičių būklė gera, ligoninėje po peršalimo jos gydomos nuo bronchito.

„Mergaitės atvežtos iš įvykio vietos sąmoningos, kvėpuojančios, labai sušalusios – temperatūra nesiekė net 36 laipsnių. Drebančios, dejuojančios“, – pasakojo vaikų ligų skyriaus vedėja Vilma Želvienė.

 

 

Mama šokiruota

Vienos iš mergaičių mama vis dar ištikta šoko. Moteris visą gyvenimą bus dėkinga ugniagesiams ir medikams.

„Atvažiavusi pamačiau, kad jos abidvi guli. Kartu su drauge po šildymo antklode. Emocijos...niekam to nelinkiu. Baisu“, – sakė Emilijos mama Laura.

Mažametės prie vandens buvo įpratę ateiti su tėvais. Ir praeiviai tikina, kad žmonės čia būriuojasi.

„Būna vaikų, kartas jie čia aplink laksto“, – sakė praeivė.

„Yra tų vaikų, yra visur. Bet taip ant ledo...“ – jai antrino kita moteris.

Užpraeitą para Raseinių rajone nuskendo žvejys, ištraukus paaiškėjo, kad tai 61 metų Ariogalos gyventojas. Taip pat užvakar nuskendo ir žvejys Rokiškio rajone. Tuo tarpu Vilniuje, Also ežere moterį gelbėtojams pavyko ištraukti.

Statistika – negailestinga– šiemet ugniagesiai iš ledo gniaužtų ištraukė septynis žmones, vienuolika nuskendo, iš jų vienas – vaikas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Manykime vardą supainiojo,tokio nebūna,o baisus dalykas,laimingai pasibaigė,,

Corvus

Corvus portretas
Tevams reiketu solidžią bauda uždėti už vaikų nepriežiūra . O šiaip niekam geruoju nesibaigs kas kesinsis į piliukus, nesvarbu ar tai butų vaikai ar šuninikai . Piliukai niekam nieko blogo nedaro, o trokštantis juos nuskriausti patys bus nubausti.

Chi

Chi portretas
Mergytės vardas Melodija?!?!? Tegu joms abiems skamba išsigelbėjimo melodija. Tepadeda joms Dievas.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių