Ugniagesiai malšino liepsnas ūkininkų sodybose

  • Teksto dydis:

Ugniagesių pajėgos įvairiuose Lietuvos vietose gesino gaisrus ūkininkų sodybose.

Ketvirtadienio naktį gelbėtojai buvo iškviesti į Raseinių rajone, Pagojukų seniūnijoje esantį Pikčiūnų kaimą.

Atvykus gelbėtojams, grūdų džiovykloje smilko apie 20 tonų rapsų.

Rapsas buvo išleidžiamas, perkraunamas ir perliejamas vandeniu, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Paryčiais Raseinių rajone, Nemakščių seniūnijoje, Pagojo I kaime, atviroje  teritorijoje smilko apie 200 rulonų šieno. Gaisro metu išardyta ir perlieta vandeniu apie 150 rulonų.

Krautuvas perkrovė apie 90 rulonų į atskirą krūvą. 130 rulonų liko nesugadinti. Apsaugota už 1 metro stovėję 170 šiaudų rulonų, taip pat apsaugota už 9 metrų stovėjusi ferma, joje buvo 400 galvijų.

Tuo metu Jurbarko rajone apsaugoti turto nepavyko.

Atvykus gelbėtojams į Seredžiaus seniūnijoje esantį Spruktų kaime, degė garažas ir sandėlis, pastatai jau baigė sudegti.

Gaisro metu sudegė garažas ir grūdų sandėlis, abu jie buvo mediniai, šiferiu, stovintys metro atstumu. Gaisro metu sudegė 3 tonos grūdų, elektrinis malūnas, lengvojo automobilio priekaba, 300 litrų dyzelino, elektriniai įrankiai, 6 dviračiai ir  kiti namų ūkio daiktai.

Ketvirtadienio vakarą Rokiškio rajone, Jūžintų seniūnijoje, Kalučiškių kaimo laukuose nepataisomai sudegė kombainas „Claas Lexion 760“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių