Pereiti į pagrindinį turinį

Gaisras Radviliškyje užgesintas, pradėti likvidavimo darbai

2016-10-06 04:26
BNS inf.

Trečiadienį Radviliškio medienos granulių gamykloje kilęs gaisras, kurį visą naktį gesino ugniagesiai, galiausiai lokalizuotas.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), gaisras lokalizuotas ketvirtadienį apie 14 val., bet toliau tęsiami gaisro likvidavimo darbai.

Departamento direktorius vidaus tarnybos generolas Remigijus Baniulis teigia, kad užgesinus ugnį dūmai rūkti gali dar kelias paras. Visiškai nuslopinti degimą pavyks tada, kai bus perkasta visa didžiulė krūva smilkstančių pjuvenų.

Į medikus iki ketvirtadienio ryto kreipėsi du žmonės, sunegalavę nuo gaisro Radviliškyje dūmų.

„Šiuo metu gaisro plotas jau sumažėjęs, mažesni yra atviros ugnies židiniai. Gaisras buvo gesinamas visą naktį“, – BNS sakė PAGD Visuomenės informavimo ir analizės skyriaus vedėja Vida Šmigelskienė.

Su ugnimi Žironų g. esančios uždarosios akcinės bendrovės teritorijoje per naktį kovojo 55 ugniagesiai, jiems padėjo dešimt Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų ir 17 karių, dirbo šeši policijos ekipažai, budėjo medikai.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) pranešė, kad ketvirtadienį dvidešimt Lietuvos didžiojo kunigaikščio (LDK) Butigeidžio dragūnų bataliono karių ir Karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8 toliau teiks paramą gesinant gaisrą. Trečiadienį sraigtasparnis ant gaisravietės išpylė 79 vandens kriaušes – tai yra apie 200 tūkst. litrų vandens.

Pasak PAGD atstovės, ketvirtadienį turėtų aprimti vėjas – tai ugniagesiams palengvins darbą.

„Gesinimas nebus toks sudėtingas kaip pučiant stipriam vėjui“, – sakė V. Šmigelskienė.

Radviliškio mieste dėl trečiadienio rytą kilusio gaisro paskelbta ekstremali situacija. Dėl didelio uždūminimo gyventojų prašoma neiti į lauką, užsandarinti langus ir duris. Pastebėjus sveikatos sutrikimų, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pasak Radviliškio mero Antano Čepononio, dėl gaisro evakuotos keturios prie pat bendrovės gyvenančios šeimos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų