Avariją sukėlęs ir pabėgęs šokėjas A. Kandelis negalės vairuoti 3 metus

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį už avarijos sukėlimą ir pabėgimą iš įvykio vietos kaltu pripažino žinomą sportinių šokių šokėją Andrių Kandelį.

Jam skirta 950 eurų bauda su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu trejiems metams.

Skirdamas nuobaudą teismas atsižvelgė, kad per metus A. Kandelis jau buvo padaręs tokios pačios rūšies teisės pažeidimą, jam jau buvo paskirta administracinė nuobauda. Taip pat atsižvelgė ir į padarytų pažeidimų pobūdį, jų keliamą grėsmę visuomenės ir eismo saugumui bei į byloje esančius duomenis, charakterizuojančius vairuotoją – jis anksčiau ne vieną kartą baustas administracine tvarka už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, šiuo metu turi kelias galiojančias nuobaudas.

Vyras kovo mėnesį Vilniuje sukėlė avariją ir pabėgęs iš įvykio vietos. Jis savo kaltės teisme nepripažino. Mašinos, kurią kliudė ir apgadino šokėjas, savininkas pateikė teismui filmuotą medžiagą, įrodančią, kaip vyras bėgo iš avarijos vietos. Jis įtaria, kad A. Kandelis galėjo būti apsvaigęs ir vairavo chuliganiškai.

A. Kandelis teismui yra pasakojęs, kad kovo 22 dieną į darželį vežė savo dukrą. Išėjęs iš darželio pamatė vyrą, kuris fotografavo jo mašiną ir sakė, kad jis įvažiavęs į jo automobilį Geležinio Vilko gatvėje. Šokėjas tikino, kad ant savo mašinos matęs įbrėžimus, kurių po kelių mašinos plovimų net nesimato.

„Man kyla abejonės, ar aš įvažiavau“, – teigė A. Kandelis. Jis sakė, kad važiavęs 60 kilometrų per valandą greičiu, todėl jį kaltinantis vyras galėjo pasivyti.

Vilnietis Linas Lengvelis pasakojo, kad važiuodamas Geležinio Vilko gatve automobiliu „Wrangler“ ir pajuto smūgį į mašinos galą.

Jis pastebėjo dideliu greičiu manevruojantį „Renault“ automobilį. L. Lengvelis šokėjo automobilį pasivijo prie darželio Jeruzalėje.

L. Lengvelis nufilmavo, kaip A.Kandelis nuo jo bėgo žvyrkeliu ir akligatviu, pakėlė kelią užtvėrusį užtvarą.

„Labai įtartinai važiavo, nardė tarp mašinų, man beliko jį vytis. Lėkė labai greitai su mažu vaiku ant priekinės sėdynės, su kėdute, ar ne – nežinau“, – žurnalistams yra sakęs L. Lengvelis.

34 metų A. Kandelis yra daugybės Lotynų Amerikos šokių čempionatų nugalėtojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baisu

baisu portretas
nu jau taip nusirito,greitai bus kaip Einikis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių