Pereiti į pagrindinį turinį

Baltarusė cigaretes į Lietuvą vežė cukraus ir dribsnių pakuotėse

2015-04-07 09:32
DMN inf.

Leidimą Lietuvoje gyventi turinčiai baltarusei nepavyko pergudrauti Ignalinos rinktinės pasieniečių. Pigesnių rūkalų iš Baltarusijos į Lietuvą moteris bandė įvežti juos paslėpusi cukraus bei avižinių dribsnių pakuotėse.

Pirmadienį Papelekio pasienio kontrolės punkte dirbę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai patikrino į Lietuvą iš Baltarusijos vykusį lengvąjį automobilį „Volkswagen Passat“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais. Per šį Švenčionių rajone esantį punktą, veikiantį tik savaitgaliais ir švenčių dienomis, į abi puses gali vykti deklaruotinų daiktų negabenantys Lietuvos ir Baltarusijos pasienio ruožo gyventojai.

Automobilį vairavusi 38 metų baltarusė, turinti leidimą nuolat gyventi Lietuvoje, pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. Moteris žodžiu VSAT pareigūnams deklaravo gabenanti du pakelius cigarečių – tiek vienas asmuo gali teisėtai įsivežti iš užsienio nemokėdamas muito mokesčių.

Tačiau pasieniečiai apžiūrėjo ir mašinos salone buvusį pirkinių maišelį. VSAT pareigūnai iškart atkreipė dėmesį į įtartinas baltarusiškas cukraus ir avižinių dribsnių pakuotes – paaiškėjo, kad kartu su maisto produktais į jų vidų prigrūsta cigarečių pakelių.

Iš viso pasieniečiai aptiko 46 pakelius įvairių rūšių cigarečių „Queen“, kurie paženklinti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Dėl kontrabandos „Volkswagen Passat“ vairuotojai pradėta administracinės bylos teisena. Moteriai gresia bauda nuo 149 iki 869 eurų. Ji kitą savaitę turės atvykti į Švenčionių užkardą, kurios pareigūnai priims sprendimą, kaip bausti cigarečių gabentoją.

Užkardoje atlikus visus formalumus moteris paleista, ji išvyko  automobiliu „Volkswagen Passat“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų