Baltarusis kontrabandą į Lietuvą vežė automobilio dujų balionuose

  • Teksto dydis:

Netoli Druskininkų pasieniečiai sustabdė baltarusio vairuotą automobilį „Opel Zafira“, kurio dujų balionuose aptiko beveik 1,8 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pareigūnai ties Druskininkų savivaldybės Jaskonių kaimu, kelyje Latežerio punktas – Druskininkai, patikrinti sustabdė automobilį „Opel Zafira“ baltarusiškais registracijos numeriais.

Vienatūrį, kuriame įrengta gamyklinė dujų įranga, vairavo 33 metų Baltarusijos pilietis, Gardino srities gyventojas.

Pasieniečiams kilo įtarimų dėl galimai gabenamos kontrabandos, todėl nuspręsta automobilį pristatyti į  Raigardo kontrolės punktą detaliam patikrinimui.

Kartu su kolegomis iš Vilniaus teritorinės muitinės VSAT pareigūnai nustatė, kad abiejuose „Opel Zafira“  dujų balionuose sumontavus pertvaras yra įrengtos slėptuvės. Mažesnėse balionų dalyse buvo dujų, kuriomis varytas automobilis. Kitur buvo sudėta kontrabanda, iš viso 1750 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną. Už tokį nusižengimą baltarusiui gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Teimas dar gali konfiskuoti „Opel Zafira“.

Pasieniečiai po apklausos vairuotojui įteikė šaukimą atvykti į teismą ir paleido. Automobilis saugomas Druskininkų pasienio užkardoje, cigaretės - Var



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių