BMW ir „Opel“ karas kelyje sukėlė diskusijų audrą: du ožiai ant tiltelio susitiko

  • Teksto dydis:

Vaizdo registratoriumi nufilmuotas chuliganiškas vairavimas pažeidžiant Kelių eismo taisykles (KET) sukėlė diskusijų audrą socialiniame tinkle. Kuris kaltas: BMW ar „Opel“ vairuotojas?

Vaizdo įrašu, užfiksuotu spalio 8-osios popietę, pasidalyta feisbuko grupėje „Reidas TV“ su prierašu: „Lietuva, kaip tu vairuoji?“.

Čia matyti, kad atvažiuojantis BMW automobilis bando aplenkti dvi priekyje jo esančias transporto priemones – lengvąjį automobilį „Opel“ ir sunkiasvorį.

Pastebėjęs pastarojo vairuotojo manevrus „Opel“ automobilis galimai taip pat padidino greitį, kad užkirstų kelią tolimesniam lenkimo veiksmui, bet BMW vis tiek įsispraudė priekyje „Opel“, todėl šis buvo priverstas trauktis link šalikelės.

Sunkiasvorio automobilio BMW vairuotojui aplenkti nepavyko, nes priešpriešinėje eismo juostoje pasirodė kita sunkiasvorė transporto priemonė.

Tokią chuliganiško vairavimo situaciją socialiniame tinkle pamatę internautai netruko įžiebti diskusiją. „O kvailys BMW vairuotojas greičio nesumažins, kad už „Opel“ sugrįžtų. Geriau kitą nuo kelio stumt...“ – rėžė Kipras. „O kitas kvailys – „Opel“ vairuotojas „anglių davė“, kad kito neįleistų – aiškiai matosi“, – pastarajam atkirto Nedas.

„Na, „davė anglių“, bet jei matai, kad nėra vietos lįsti, tai stabdyk, o ne nuo kelio stumk“, – samprotavo Kipras. „Na, aš matau, kad tarpas tarp „Opel“ ir fūros buvo didelis. Pamatė „Opel“, kad BMW tuoj įlįs, tai „anglių davė““, – įžvalgas tęsė Nedas.

„O apie saugaus atstumo laikymąsi esate skaitę KET ar ne? Turi būti paliekami trapai ne tik dėl pačių saugumo, bet kad ir lenkiantis turėtų, kur persirikiuoti. O čia velkasi „Opel“ prilipęs prie fūros ir dar persirikiuoti neleido lenkiančiam automobiliui“, – kritikos strėlių negailėjo Kristina.

„BMW vairuotojas, aplenkęs vieną ir įlindęs prieš „Opel“, galėjo įvertinti, ar spės dar aplenkti, bet pasirinko būti kelių gaideliu, ir dar kelti avarinę situaciją! Tokiems ir tokioms reikėtų teises atimti“, – plūdo Jovita. „Čia, matau, visiems labiau automobilių markės žaidžia, o ne situacija ir ką vairuotojai – tiek vienas, tiek kitas, padarė. Du ožiai ant tiltelio susitiko“, – rėžė Kristina.

„Tai gal ruošėsi lenkti „Opel“, tik nešoko kaip gaidžiukas prieš autobusą – laukė tinkamo momento, o kažkas neištvėrė... Na, ir tiek trūko – būtų papuolęs į vakaro žinias“, – svarstė Ramūnas. „Būtent taip ir buvo – jis pats ruošėsi lenkti“, – antrino Dovilė. „Vienas už kitą geresnis“, – rašė Daiva. „Jie turbūt gyventi nebenori“, – svarstė Viktorija.

„Priekyje važiuojanti fūra kalta, nes neleido užbaigti lenkimo“, – šmaikštumo į diskusiją bandė įnešti Justinas. „Dabar galės BMW vairuotojas autobusu pasivažinėti“, – konstatavo Romanas.

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodese (ANK) nurodoma, kad už chuliganišką vairavimą lenkiant ir sudarant pavojingą situaciją –priverčiant kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti, užtraukia baudą nuo 170 iki 230 eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo 450 iki 600 eurų. Be to, padarius tokį administracinį nusižengimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo trijų iki šešių mėnesių.


Šiame straipsnyje: KET pažeidimailenkimasopelBMW

NAUJAUSI KOMENTARAI

Zylea

Zylea portretas
Cia viskas normaliai kaip kitaip aplenksi kai tokie debilai nesupranta kad tarpa normalu reik palikt.palikai tarpa ir sliausk paskui ta kamaza jei patinka

KKiK

KKiK portretas
Stabdo sunkvežimis (pirma pasimato stabdymo žibintai), pradeda stabdyti Opelis dėl to priartėdamas prie sunkvežimio... O tada į tarpą dar labiau stabdydamas įsigrūda BMW. Kuris beje jau aplenkė filmuojantį automobilį ir turėjo pilnai vietos už Opelio grįžti į pirmą juostą. Bet ne, reikia iš karto kelis automobilius lenkti.

Vv

Vv portretas
Kaimo sioperis taip as tokius vadinu pasitaiko ir furu vazioja ikibes subine pabanyk toki traukini aplenkti Neskubi tai palik tarpa manevrui o nebuk subininis
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių