Bylą dėl Vijūnėlės „dvaro“ nagrinės septynių LAT teisėjų kolegija

Trečiadienį byloje dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro griovimo posėdžiavusi Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Teisėjų (LAT) kolegija nusprendė bylą perduoti nagrinėti septynių teisėjų kolegijai.

Kaip BNS sakė teismo atstovė Dovilė Bružaitė, sprendimas bylą perduoti nagrinėti išplėstinei kolegijai priimamas tuomet, kai manoma, jog problemai spręsti reikia daugiau laiko ir išgirsti daugiau nuomonių.

„Tai reiškia, kad dar bus vienas posėdis ir septynių teisėjų kolegija spręs, ar jau bus galima paskelbti sprendimą, ar dar reikės nagrinėti bylą toliau“, – sakė ji.

Konkreti teisėjų kolegija ir ateinančio posėdžio data byloje kol kas nėra paskirta, BNS informavo teismo Civilinių bylų raštinėje.

LAT nagrinėja skundą dėl sprendimo neleisti vadinamojo Vijūnėlės dvaro savininkams jo perstatyti.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2017 metų birželio 22-ąją paskelbė neskundžiamą sprendimą, kad Vijūnėlės pastatas turi būti nugriautas. Teismas konstatavo, kad pastačius gyvenamosios paskirties pastatą kurorto apsaugos zonos antrojoje juostoje buvo pažeisti Lietuvos įstatymai.

Tačiau pastatas nėra nugriautas iki šiol. „Vijūnėlės dvaro“ savininkai bei Druskininkų savivaldybės administracija šiuo metu bylinėjasi dėl galimybės pastatą ne griauti, o rekonstruoti. Vilniaus apygardos teismas tokį prašymą pernai lapkritį atmetė, o šis sprendimas buvo apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

„Vijūnėlės dvaro“ savininkui Žilvinui Poviloniui, Druskininkų merui Ričardui Malinauskui ir jo patarėjui Aivarui Kadziauskui įtarimai yra pareikšti teisėjų korupcijos byloje.

Anksčiau Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Žydrūnas Bartkus yra sakęs, kad yra duomenų apie vadinamojo Vijūnėlės dvaro byloje mokėtus kyšius.

Galimo teisėjų kyšininkavimo byloje iš viso yra 45 įtariamieji, tarp jų – aštuoni teisėjai ir šeši advokatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tegul stovi tas dvaras,gražus,estetiškas.Pavydas begalinis , politikierių ir kitokių klerkų,neturinčių kuo užsiimti.

Anonimas

Anonimas portretas
Prisisiurbe Lietuvos ,,TEISINGUMAS,, prie to dvaro kaip versiai prie papo ir .........atkakliai siurbia riebius kysius. Kurvos, kas dave leidima statyti ?. Nematot nes akys EURAIS UZKLIJUOTOS.ir tai vienas is jusu gaujos. Vot isgamos.

vytautas

vytautas portretas
Man nesuprantama valstybės politika,pirma leidžia pastatyti iki galo,ir net parduoti zmonėms,o paskui kažkas atsibunda,ir pareiskia kas reikia grriauti.Tai kur buvot iki šiol?Ir kaltininkai,kurie davė leidimus,lieka ne prie ko,nukenčia nekalti žmonės,kurie legaliai pirko tuos namus ar butus.Juk ne per dieną pastato,kur buvo tie teisėtumo sergėtojai kai vyko statybos?Absurdo teatras!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių