Druskininkų savivaldybės gyventojas pateko į pasieniečių pasalą

  • Teksto dydis:

Į Kapčiamiesčio pasieniečių surengtą pasalą pateko Druskininkų savivaldybės gyventojas. Jis, įtariama, atėjo pasiimti miške užmaskuotų 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Šis sulaikymas yra tęsinys istorijos, kai trečiadienį Kapčiamiesčio pasieniečiai irgi sulaikė kontrabandinį krovinį bei kelis, įtariama, su juo susijusius asmenis.

Ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai miške aptiko kontrabandinių rūkalų krovinį, užmaskuotą eglių šakomis. Ši vieta yra maždaug už puskilometrio nuo sienos su Baltarusija netoli Lazdijų savivaldybės Pertako kaimo.

Kontrabandininkai čia buvo paslėpę penkis į polietileną suvyniotus ryšulius. Kapčiamiesčio pasieniečiai paliko pasalą. Maždaug keturias valandas joje praleidę VSAT pareigūnai pastebėjo mišku ateinantį ir įdėmiai besižvalgantį vyrą. Jis priartėjo prie paslėpto krovinio ir pradėjo nuo jo nuiminėti eglišakes.

Tuomet iš pasalos iššoko pasieniečiai ir vyrą sulaikė. Paaiškėjo, kad tai yra 27-erių Druskininkų savivaldybės gyventojas. Pasieniečiams jis yra žinomas, nes ne kartą baustas už neteisėtą akcizinių prekių gabenimą, be to, buvo sulaikytas išvakarėse.

Išardę ryšulius pasieniečiai suskaičiavo, kad juose - 2000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra beveik 6000 eurų.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Druskininkų savivaldybės gyventojui pradėta administracinė teisena.  Šįkart už tokį pakartotinį nusižengimą jam gresia bauda nuo 5760 iki 6000 eurų. Po apklausos vyras paleistas jam įteikus šaukimą atvykti į Alytaus apylinkės teismo Lazdijų rūmus, kur bus nagrinėjama jo byla.

Šis sulaikymas yra tęsinys išvakarėse Kapčiamiesčio užkardos pasieniečių surengtų veiksmų. Trečiadienį Lazdijų rajono Kapčiamiesčio seniūnijos Pertako kaimo ribose patikrinti buvo sustabdytas automobilis „Citroen C5“.

Neregistruotą mašiną vairavo 30-metis Druskininkų gyventojas. Kartu vyko 20-metis Lazdijų savivaldybėje gyvenantis vyras. Automobilio bagažinėje pasieniečiai aptiko 2000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Keleivis, kuris su kontrabanda neseniai jau buvo įkliuvęs pasieniečiams, prisipažino, kad kontrabandiniai rūkalai priklauso jam.

Sulaikę „Citroen C5“ ir juo vykusius asmenis Kapčiamiečio pasieniečiai trečiadienį tikrino aplinkines vietoves. Po maždaug dviejų valandų jie miške sulaikė 22-ejų ir 27-erių Druskininkų savivaldybės gyventojus. Jie turėjo dujų balionėlį ir radijo ryšio stotelę. Jau tuomet įtarta, kad šie vyrai gali būti susiję su „Citroen 5“ gabenta kontrabanda. Trečiadienį po apklausų jie buvo paleisti, o jau ketvirtadienį 27-erių Druskininkų savivaldybės gyventojas pateko į minėtą pasieniečių pasalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vidmantas

vidmantas portretas
Tai gal jau laikas mazinti tabako gamyniu kaina ir nereikes sedeti pasaloje,vaikytis po laukus ir miskus musu rukymo megejus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių