Globėjas kaltinamas septynerius metus seksualiai prievartavęs globojamas mergaites

  • Teksto dydis:

Teismui perduota baudžiamoji byla dėl septynerius metus prieš globojamas nepilnametes ir mažametes vykdytos seksualinės prievartos ir kitų nusikaltimų, penktadienį pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Pasak prokuratūros, nukentėjusiomis šioje byloje yra pripažintos šešios merginos ir moterys, trys iš jų – dar nepilnametės.

Šeimynos globėjai teisėsauga pateikė kaltinimus dėl piktnaudžiavimo globėjos teisėmis, jos sutuoktiniui – dėl mažamečio bei nepilnamečio asmens išžaginimo, pasikėsinimo išžaginti nepilnametį asmenį, seksualinio mažamečio asmens prievartavimo ir jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimo.

Dar vienam asmeniui pareikšti kaltinimai dėl nepranešimo apie nusikaltimą.

Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė Rasa Stundžienė BNS sakė, kad, manoma, vaikų globėja taip pat žinojo apie vyro daromus nusikaltimus, tačiau dėl nepranešimo apie nusikaltimą ji negali būti teisiama, nes yra jo sutuoktinė.

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad už nepranešimą apie nusikaltimą neatsako tą nusikaltimą padariusio asmens artimieji giminaičiai ir šeimos nariai.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad nusikalstamos veikos prieš mažametes bei nepilnametes globotines šeimynoje galėjo buvo vykdomos 2009-2016 metais. Apie jas pranešė nukentėjusiosios, kai jau nebegyveno šioje šeimynoje.

Iš šios bylos taip pat buvo atskirtas finansinio pobūdžio ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo ir svetimo turto pasisavinimo. Manoma, kad globėjai galėjo netinkamai disponuoti vaikų pinigais. Šis tyrimas dar tęsiamas.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai. Tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Sandra Povilonienė.

Bylą nagrinės Panevėžio apygardos teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MUMU

MUMU portretas
Ten buvo ir seimo nariai.Paliko pedsakus.

Anonimas

Anonimas portretas
Taip priziurimi vaikai tarnybu? Ta lyg jau 3 kadencija ruosiasi kede trint?

Siaubas

Siaubas portretas
Tai ko neivardinat tuosglobejus? Tegul ir kaimynai zino kokie globejai buvo ne tik pinigais naudojosi bet dar ir prievartavo..ir kas per debile zmona zinojo bet nieko nedare tai suxtabdyt..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių