Į Lietuvą neįleisti 34 migrantai, penki nelegalai sieną kirsti bandė automobiliu

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Lietuvos pasieniečiai apgręžė 34 į šalį iš Baltarusijos neteisėtai bandžiusius patekti migrantus, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į Latviją praėjusią parą nebandė patekti nė vienas toks užsienietis. Į Lenkiją sekmadienį neleistinose vietose iš Baltarusijos neįleisti 55 migrantai.

Pernai nuo rugpjūčio pradžios, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neleistinose vietose į šalį bandančius patekti užsieniečius, neįleista daugiau nei 8,1 tūkst. migrantų, šiemet neįleisti dar 755 asmenys. Kai kurie migrantai į šalį patekti mėgino ne po vieną kartą.

Anot VSAT pranešimo, pirmadienio vakarą ties Druskininkų savivaldybe Baltarusijos pusėje Gožos poligono kryptimi buvo girdėti pabūklų šūviai.

Apie vidurnaktį iš pirmadienio į antradienį ties Druskininkų savivaldybe Baltarusijos pusėje iššauta dešimt pavienių šūvių iš automatinio ginklo.

Pirmadienį Kalvarijos užkardos pasieniečiai Lazdijų rajone sustabdė du vienas paskui kitą į Lenkiją beišvažiuojančius lengvuosius automobilius. Vieną vairavęs Sakartvelo pilietis vežė du, pirminiais duomenimis, Indijos piliečius. Kitą mašiną vairavo Rusijos pilietė, vežusi tris, įtariama, irgi Indijos piliečius.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Įtariami gabentojai uždaryti į areštinę. Indai laikinai patalpinti Kalvarijos užkardos patalpose. Aiškinamasi, kaip jie atvyko į Lietuvą.

Pernai iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų.

Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Ka cia veikia gruzinai, rusai ir gudai? Kas juos ileidzia?!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių