Kybartų pasieniečiai sulaikė klastotę pateikusį vairuotoją

  • Teksto dydis:

Kybartų punkte pasieniečiai sulaikė ir į areštinę uždarė į Karaliaučiaus sritį vykusį mikroautobuso vairuotoją. Lietuvos ir Rusijos pilietybes turintis vyras tikrinimo metu pateikė suklastotą rusišką transporto priemonės registracijos pažymėjimą.

Ketvirtadienį vakare Kybartų punkte dirbę Lazdijų rinktinės Kybartų užkardos pasieniečiai patikrino iš Lietuvos vykusį mikroautobusą „Volkswagen Transporter“ rusiškais registracijos numeriais. Mašiną vairavusio Lietuvos bei Rusijos pilietybes turinčio 45 metų vyro pateikti asmens dokumentai buvo nepriekaištingi, tačiau pasienio tikrinimą vykdžiusiems Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams įtarimų sukėlė rusiškas registracijos liudijimas.

Pasak VSAT pranešimo, nustatyta, kad tai yra klastotė: dokumento blanko apsaugos priemonės ir kai kurie įrašai neatitiko nustatytų standartų.

Ikiteisminį tyrimą dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėję Lazdijų rinktinės pasieniečiai vyrą dviem paroms uždarė į areštinę. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Mikroautobusas saugomas Kybartų punkte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių