Kyšį Lietuvos kariuomenės karininkui siūlęs verslininkas – STT agentų rankose

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo bandymo papirkti Lietuvos kariuomenės karininką, siekiant, kad Latvijos bendrovei būtų sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti tarptautinį Lietuvos kariuomenės viešąjį pirkimą.

Kaip ketvirtadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus Antrojo operatyvinių tarnybų departamento (AOTD) informaciją, kad vienos privačios bendrovės vadovas bandė papirkti Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų atstovą, kuriam pasiūlė didesnį nei 90 tūkst. eurų kyšį už tai, kad vienai Latvijos bendrovei būtų sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti ir laimėti viešojo pirkimo konkursą.

Privačios bendrovės vadovui pareikšti įtarimai dėl papirkimo. Tyrimo duomenimis, įtariamasis galėjo neteisėtais veiksmais siekė naudos vienai Latvijos bendrovei.

Trečiadienį įtariamasis buvo sulaikytas, jo namuose ir darbo vietoje atliktos kratos. Trečiadienį bendradarbiaujant su Latvijos korupcijos prevencijos ir kovos su korupcija biuro pareigūnais taip pat atliktos kratos vienoje Latvijos bendrovėje.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių