Kyšininkavimu kaltintam Šiaulių ligoninės vadovui – lygtinė bausmė

Šiaulių apygardos teismas trečiadienį buvusį Šiaulių ligoninės vadovą Petrą Simavičių pripažino kaltu dėl kyšininkavimo bei piktnaudžiavimo ir skyrė lygtinę pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmę.

Kaip BNS informavo teismo atstovė Gitana Ambrazienė, P. Simavičiaus bausmės vykdymas atidėtas trejiems metams.

Teismo sprendimu jam taip pat atimta teisė penkerius metus eiti vadovaujamas pareigas valstybės tarnyboje.

Prie šios bausmės teismas pridėjo ir ankstesniame procese P. Simavičiui skirtą per 2,4 tūkst. eurų baudą.

Ligoninės Strateginio valdymo direktorei Aušrelei Šalkauskienei teismas skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikotarpiui ir uždraudė eiti vadovaujamas pareigas valstybės tarnyboje trejus metus.

Infrastruktūros direktoriui Vygentui Jociui skirta pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas dvejiems metams ir, kaip ir kitiems ligoninės darbuotojams, skirta tokia pati baudžiamojo poveikio priemonė dvejų metų laikotarpiui.

Individualios įmonės savininkas Romualdas Juozas Jankus teismo pripažintas kaltu dėl P. Simavičiaus papirkimo, jam skirta lygtinė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmė ir per 750 eurų įmoka į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Bylos duomenimis, gydymo įstaigoje buvo sukurta lėšų pasisavinimo schema, pagal kurią 2010–2015 metais pasisavinta daugiau nei 68 tūkst. eurų Šiaulių ligoninės lėšų.

Anksčiau skelbta, kad ligoninės darbuotojams kurtos papildomos pareigybės, skiriami priedai prie atlyginimų, kuriuos jie grąžindavo šioje byloje nuteistiems vadovams.

Specialiųjų tyrimų tarnybos surinkti duomenys rodo, kad P. Simavičius 2005–2015 metais sistemingai iš R. J. Jankaus priimdavo kyšius už verslininko įmonei palankius sprendimus dėl patalpų nuomos ritualinėms paslaugoms teikti ir mokamo mirusiųjų kūnų pervežimo. Jų bendra vertė siekia daugiau nei 15 tūkst. eurų,

Ši byla buvo atskirta iš 2015 metais STT pradėto didelės apimties korupcijos, lėšų pasisavinimo Šiaulių ligoninėje tyrimo.

Tuometinis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga iš Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus pareigų P. Simavičių atleido 2018 metų kovo 1 dieną, iki tol nuo tyrimo pradžios P. Simavičius buvo nuo jų nušalintas.

Šiaulių apygardos teismo nutartis per 20 dienų gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kodel nepasodino ir vel issipirko ot lietuvos teisetvarka

Vanda

Vanda portretas
Prisigrobė milijonais, o atsipirko smulkme.

Čiaupas --> Chronologija

Čiaupas --> Chronologija portretas
O tamstos tikslas yra kuo daugiau žmonių sukišti už grotų? Gal palikime kalėjimus smurtiniams nusikaltėliams, o aferistai lai atgailauja piniginėmis bausmėmis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių