Medikė apie kraupų įvykį Šiauliuose: faktas – nepadarėme visko, kad padėtume tam žmogui

  • Teksto dydis:

24-erių susižalojusi moteris iš vieno daugiabučio atvežta paryčiais. Namuose greta jos be gyvybės ženklų rastas prieš šešias dienas gimęs berniukas, apie įvykusią tragediją pasakojama LNK reportaže.

„Moteris atvežta į skubios pagalbos priėmimo skyrių ir patalpinta į stebėjimo poskyrį. Pacientei suteikta reikiama skubi pagalba. Dabar atliekami tyrimai“, – sakė Respublikinės Šiaulių ligoninės viešųjų ryšių specialistė Zita Katkienė.

Įtariama, kad naujagimį nužudė save sužalojusi motina. Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl mažamečio nužudymo, tačiau situacijos plačiai nekomentuoja.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Atliekami pirminiai tyrimo veiksmai. Kol kas pranešimo apie įtarimą nėra, taip pat nėra sulaikytų asmenų“, – Komentavo Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorė Laimutė Martinavičienė.

Anot prokurorės, specialiąsias tarnybas iškvietė žmogus iš artimos aplinkos. Spėjama, kad  sutuoktinis. Kaip naujagimis mirė, paaiškės tik po ekspertizės.

„Kūdikėlio mirties priežastis dar nėra aiški. Į šį klausimą pavesta atsakyti teismo medicinos ekspertams“, – sakė prokurorė.

Ar šeima buvo žinoma Vaiko teisių apsaugos tarnybai (VTAS) ir ar naujagimio mamai buvo teikiama socialinė pagalba, neaišku.

„Kiekvieno kūdikio mirtis yra didelė netektis. Reiškiame užuojautą kūdikio artimiesiems. Dėl paties įvykio, tai šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas jo aplinkybėms nustatyti, todėl negalime plačiau komentuoti“, – teigė Šiaulių apskrities VTAS vedėjas Donatas Žakaris.

Anot Šiaulių ligoninės atstovės, medikai, įvertinę kūdikio motinos sveikatos būklę ir gavę tyrimo rezultatus, nusprendė ją perkelti į psichiatrijos kliniką tolimesniam tyrimui.

„Psichologai patarė atlikti jos psichologinės būklės tyrimus“, – informavo Z. Katkienė.

Medikai svarsto, ar skaudų įvykį galėjo iššaukti pogimdyminė depresija. Anot ginekologės-akušerės, kalbėti labai sunku ir jautru.

Ką mes galėjome padaryti geriau, neįsivaizduoju. Bet faktas, kad to mes nepadarėme, jog padėtume tam žmogui.

 

„Komentuoti, ar tai galėjo būti pogimdyminė depresija, ar ne, labai sudėtinga. Be abejo, galėjo būti. Ką mes galėjome padaryti geriau, neįsivaizduoju. Bet faktas, kad to mes nepadarėme, jog padėtume tam žmogui“, – svarstė ginekologė-akušerė Emilija Bogužienė.

Pasak specialistų, moterims pogimdyminė depresija gali atsirasti iš karto po gimdymo. Moterys tampa apatiškos, jos nieko nenori daryti, dažnu atveju atstumia savo mažylį. Itin retais atvejais moterys pakelia ranką prieš save arba kūdikį.

„Jos gali jaustis prislėgtos emociškai. Nuovargis, stresas už naują gyvybę kartais priverčia jaustis be galo blogai. Ir ta pogimdyminė depresija kartais gali pasireikšti įvairiausiais jausmais, kurių  neretai moterys nedrįsta ištransliuoti, parodyti“, – E. Bogužienė.

„Baisiausias momentas, kai prarandama gyvenimo prasmė. Nematymas jokios ateities ir perspektyvų išgyventi šiame pasaulyje. Ir tiesiog nusprendžiama nutraukti gyvybę sau ar kūdikiui todėl, kad nemato prasmės būti. Tiesiog liūdesys ir dvasinis skausmas užpildo visą moterį“, – teigė psichoterapeutė Agnė Giniotienė.

Apie pogimdyminę depresiją ar pogimdyminę psichozę visuomenėje imta kalbėti garsiau praėjusių metų rudenį, kai Kaune, Nemuno upėje, rastas 27-erių moters kūnas ir penkių dienų naujagimio kūnelis.


Šiame straipsnyje: LNK turinyspogimdyminė depresijatragedija Šiauliuosenužudytas naujagimissusižalojusi moterispagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

paskaičius kai kuriuos komentarus

paskaičius kai kuriuos komentarus portretas
tikrai nuo tilto galima nušokt

tai po velniu

tai po velniu portretas
isikiskit spirale arba gumyte sukos

As

As portretas
Dulkintis tai nera depresijos anas galas labai gerai veikia lachudroms o kai gimsta vaikelis angelelis tada atsiranda depresijos absoliutus nuzmogejimas .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių