Mėginta papirkti Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos darbuotoją

  • Teksto dydis:

Mėginta papirkti Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) darbuotoją, apie tai įstaiga informavo Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT).

Kaip trečiadienį pranešė VVKT, tarnybos darbuotojui buvo duotas kyšis. Darbuotojas pats apie tai pranešė savo vadovybei, o ši savo ruožtu kreipėsi į STT.

Kaip BNS informavo STT, buvo mėginama papirkti VVKT Farmacinės veiklos licencijavimo skyriaus atstovus. Dėl to asmeniui pareikšti įtarimai.

Tyrimo duomenimis, už kyšį buvo siekta, kad pateikti dokumentai apie vaistininko padėjėjo (farmakotechniko) profesinės kvalifikacijos kėlimą ir vertimąsi vaistininko padėjėjo praktika būtų išnagrinėti pagreitinta dokumentų nagrinėjimo tvarka. 

„Sieksime išsiaiškinti visas susiklosčiusios situacijos aplinkybes, o kyšį siūlęs asmuo turės prisiimti atsakomybę, kaip tai numato įstatymas“, – pranešime teigia tarnybos vadovas Gytis Andrulionis.

STT teigia, kad toks principingas Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos elgesys, pranešant teisėsaugos institucijai apie bandymą papirkti, yra pavyzdys, kaip turėtų elgtis institucijos, susidūrusios su tokiomis situacijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių