Muitininkai sulaikė „tuščią“ sunkvežimį: sienose buvo paslėpta kontrabanda

  • Teksto dydis:

Muitininkai netoli Lazdijų sustabdytame Baltarusijos piliečio vairuotame sunkvežimyje aptiko cigarečių kontrabandą, trečiadienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Rugsėjo 2 dieną apie 19 valandą Lazdijų apylinkėse patruliavusius ir automobilius tikrinusius Kauno teritorinės muitinės pareigūnus sudomino krovininis „Renault Мaster“ automobilis baltarusiškais numeriais.

Sustabdytas jo vairuotojas teigė tuščiomis važiuojantis į Kauną paimti krovinio.

„Muitininkus tai kiek nustebino, nes mašina važiavo Lazdijų, t. y. Lenkijos sienos link“, – rašoma pranešime.

Pasak Muitinės, pravėrus sunkvežimio krovininę dalį, iš pirmo žvilgsnio ji išties atrodė tuščia, tačiau buvo matyti, kad furgono sienos ir lubos yra perdarytos – iš vidaus papildomai pritvirtinus medžio plokštes. Medžio plokštė šoninėje sienoje dengė ir vietą, kur išorėje buvo šoninės durys.

Paprašius vairuotojo minėtas duris atverti, šis, pasak muitininkų, labai susijaudino ir niekaip negalėjo to padaryti: sakė nemokantis jų atverti, niekaip nerandantis durelių raktų.

Duris galiausiai pavykus atverti, muitinės pareigūnai išvydo priekinėje furgono sienos dalyje įrengtą slėptuvę, kurioje rado 3 750 pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ ir „Queen Menthol“.

Detaliai patikrinus sunkvežimio sienas, paaiškėjo, kad šios irgi užpildytos cigaretėmis – dėl sudėtingų ardymo darbų galutinis sulaikytų cigarečių kiekis dar nėra žinomas.

Vairuotojas buvo sulaikytas, vėliau Kauno apylinkės teismo sprendimu suimtas mėnesiui.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių