„Nematoma Lietuvos istorija“: „tulpinių“ sulaikymo operacija – priverstinė loterija

  • Teksto dydis:

„Tulpinių“ gaujos nusikaltimų tyrimas Panevėžyje sėkmingai juda į priekį. Pareigūnų rankose atsidūręs Dainius Skačkauskas – vienas pagrindinių grupuotės narių, kuris žino daugelio „tulpinių“ gaujos nusikaltimų aplinkybes. Už grotų pakliuvęs „tulpinis“ tylėjo pusantro mėnesio. Tačiau pareigūnams pavyko rasti būdą, kaip jį prašnekinti.

Kiekviena istorija iš D. Skačkausko lūpų piešia vis baisesnį „tulpinių“ gaujos paveikslą. Pareigūnai pradeda suprasti, su kokiais monstrais jie susidūrė.

Nužudę bendrus, apsiverkė

„Mes supratome, kad tai yra jėga, kuri niekaip negali būti paveikta. Ją reikia sustabdyti, nes nei įtikinėjamai, nei kažkokių procesinių prievartos priemonių naudojimas jų nepaveiks“, – prisimena tuometinis Generalinės prokuratūros prokuroras Artūras Urbelis.

D. Skačkauskas papasakoja detales apie verslininko Gedemino Kiesaus, jo sūnaus ir vairuotojo pagrobimą bei nužudymą. Jis nurodė vietą, kur užkasti vyrų nupjautomis galvomis kūnai. Iš D. Skačkausko pasakojimų pareigūnai žinojo, kad G. Kiesaus, jo sūnaus Valdo ir vairuotojo Alfonso Galmino kūnai užkasti be galvų. Tokių kraupių priemonių imtasi dėl to, kad kūnai nebūtų atpažinti pagal dantis. Nusikaltėliai iš žiniasklaidos buvo girdėję, kad tokiu būdu buvo atpažintas nužudyto kunigo Ričardo Mikutavičiaus kūnas. Nužudymo tikslas – pinigai.

Liudininkas papasakoja, kad pajutę pareigūnų dėmesį „tulpinių“ lyderiai nužudė keturis jaunus gaujos narius, kurie dalyvavo pagrobiant Kiesus. Tikslas – nutildyti, kad teisėsaugininkai negalėtų jų apklausti. Besislapstantiems bendrams „tulpinių“ lyderiai pranešė, kad reikia susirinkti daiktus ir pereiti į kitą konspiracinę vietą. Pakeliui – davė pavalgyti... ir nušovė.

Tuometinis Kriminalinės policijos komisaras inspektorius Teisutis Vėbra pasakoja: „Jeigu neklystu, tai buvo [Audrius] Andrušaitis ir D. Skačkauskas. Jie toliau sėdėjo prie duobės krašto, maitinosi, ką buvo atsivežę, buteliuką buvo pasistatę ir laukė, kol atveš kitą iš tos poros jaunuolių. Jiems belaukiant, kol atveš kitą, sako, tas nužudytas žmogus išlipa kruvinas iš duobės ir pradeda šaukti.“

Tuometinis Kriminalinės policijos komisaras Algirdas Matonis papildo šį šiurpų pasakojimą: „Jį su kažkokia lazda pribaigė. [...] Dar kalbėjo, kad kažkas apsiverkė – esą gaila buvo, tokie geri, tokia gera pamaina auganti, bet paprasčiausiai nebuvo kitos galimybės išsaugoti jų gyvybės, tai teko nužudyti.“

Nužudymų motyvai – įvairūs

Iš D. Skačkausko lūpų pareigūnai išgirsta, kad „tulpiniai“ pagrobė, kankino ir nužudė Panevėžio nusikalstamo pasaulio veikėją Virginijų Marščionką. Kūną sudegino. „Tulpiniai“ manė, kad jis kėsinasi juos nužudyti.

Keršydami už neva organizuojamą pasikėsinimą, „tulpiniai“ surengė Gintaro Dūdos egzekuciją. Dėl tos pačios priežasties buvo pasmaugtas Arvydas Gaspariūnas. Jo kūną supjaustė, sudegino toje pat dėžėje, kaip ir V. Marščionkos lavoną.

„Tulpiniai“ namų laiptinėje nušovė Panevėžio verslininką Audrių Laužiką. Teigiama, kad su gaujos nariais bendravęs vyras buvo pamokytas, nes nepanoro įsileisti „tulpinių“ į naujai kuriamą verslą.

Sutuoktiniai verslininkai Julius ir Danutė Džiuvės buvo įvilioti į spąstus ir nužudyti neva dėl senos skolos – plytų, už kurias neva nebuvo atsiskaityta. Nuo „tulpinių“ rankos krito bendražygis Saulius Janonis. Šį panevėžietį pareigūnai ilgą laiką vadino gaujos lyderiu, tačiau suvedęs jaunesnius gaujos narius su kitų miestų nusikaltėliais, jis tapo nebereikalingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
apie kederastus ir pederastus !.

DJ

DJ  portretas
Atėjo tik jo emigracinės vizos gavimo duomenys ir krūva tuščių lapų, kam tuščių ?. Taip jokių nuotraukų iš jų ir negavau. Mano tėvas turėjo reikalą su Kydainiai KGB Aferistu su laivo remontu, paskui dėl kažko susipyko ir tas jam pradėjo grasinti susidorojimu, dėl.ko jis išvyko į JAV nes turėjo tą vedimą žalią kortą kurią išlošė per loteriją. Stašaitis buvo gerai pažįstamas su Kydainiai Aferistu, tas per Kauno TV kanalą rodė kažkokį kompromatą apie mano tėvą Edmundą Liną Jakubauską su jam būdingu kacapišku agresyvumu kuomet jis save laikė bosų, bosas su dideliais pinigais !. Aš jį įtariu nužudžius mano tėvą būtent per tą Giedriu ir ji žmoną galėjo ir tas Zabulionis prisidėti, bet to buvo keistas sutapimas, kad aš dirbau su tokiu Borisu kuris kartu su mano tėvu yra dirbęs Kaune taksistais ir yra bonką su juo daręs !. Gal jūs Lietuvos kriminalistus sudomins mano istorija ir yra dar daugiau detalių dėl kurių mane vietiniai poliomelitai jau ne kartą bandė patvarkyti ypač dėl mano nuomonės

DJ

DJ  portretas
Jis kartu su savo sėbrais per gautą paskolą iš banko, nusipirko mašiną, keturratį motociklą, elektronikos ir dar daugiau ko visko, tačiau Panevėžio gaujikai jam įmontavo ragą, o tas liko ant blūdo !. Buvo labai suirzęs !. Beje straipsnyje minima Kavaliausko pavardė, tai teko susitikti su tokiu Giedriumi Kavaliausku su ji žmona Rūta, beje Zabulionio dukros vardas irgi Rūta. Tas giedrius berods yra dirbęs pas Stašaitį apsauginiu ir aš įtariu, kad būtent jis nužudė mano tėvą 2002 metų Vasario 9 Šikagoje kur mano tėvas gyveno be manęs aš buvau išvykęs dirbti į kitą valstiją. Tame name buvo toks ilgas fašistuojantis Ray Kovas (Romas Kavaliauskas) kuris yra man minėjas, kad šaudė rusų karo belaisvius nes karo metu tarnavo vokiečių armijoje ! Jis žinoma atvykęs į JAV to nepaminėjo !. Jis berods jau miręs. Tas Giedrius buvo su mano tėvu tame bute kurs jis atseit pasikorė. .. prašiau policijos nuotraukų jo numirusio, bet jie atsisakė tai duoti. Pagal JAV įstatymą už klausiau į JAV archyvą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių