Neteisėtų migrantų gaudynės baigėsi tragedija: automobilis nuskendo, du bėgliai žuvo

Ketvirtadienio vidurnaktį Kalvarijoje į tvenkinį įkrito automobilis su neteisėtais migrantais, per avariją žuvo vairuotojas ir vienas iš gabentų neteisėtų migrantų.

Per avariją, pirminiais duomenimis, sužeisti dar penki žmonės, įskaitant 16-kos metų paauglį. Lietuvos piliečių automobilyje nebuvo, mašinos numeriai yra užsienio valstybės.

„Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovauja Marijampolės apylinkės prokuratūra. Tyrimas atliekamas dėl kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo, dėl kurio žuvo žmogus (Baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d.). Šiuo metu intensyviai atliekami visi ikiteisminio tyrimo proceso veiksmai, siekiant išsiaiškinti visas įvykio aplinkybes,“ – BNS sakė Kauno apygardos prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

„Nepilnametis šiuo metu yra Kauno klinikose, jam kaip ir politrauma nustatyta“, – BNS ketvirtadienio rytą sakė Marijampolės apskrities policijos atstovė Ieva Rinkevičiūtė.

Ji BNS patvirtino, kad buvo gabenami Sirijos piliečiai, vairuotojas buvo Moldovos pilietis. Žuvo kaip keleivis vykęs Sirijos pilietis ir mašiną vairavęs Moldovos pilietis.

Dar vienas nuketėjusysis Sirijos pilietis, gimęs 1985 metais, gydomas Marijampolės ligoninėje, Reanimacijos skyriuje, jis gydomas ne dėl avarijos pasekmių, o dėl anksčiau diagnozuotų ligų.

Kaip pranešė Policijos departamentas, apie 1.30 val. Kalvarijos savivaldybėje, Senosios Radiškės kaime, nestojo policijos pareigūnų stabdomas automobilis „Audi“. Jis staigiame posūkyje nuvažiavo nuo kelio, kliudė stulpą bei apsivertė vandens tvenkinyje.

Įtarimų kilo, nes važiavo septyni žmonės, daugiau nei galima lengvajame automobilyje.

„Įtarimų kilo, nes važiavo septyni žmonės, daugiau nei galima lengvajame automobilyje“, – BNS sakė policijos atstovė I. Rinkevičiūtė.

Gelbėjimo darbuose dalyvavo ugniagesių narai, vandenyje buvo ieškoma Sirijos piliečio.

„Buvo ištrauktas į pelkę įkritęs žmogus, pelkės gylis – apie 1 metras 80 centimetrų. Buvo kviečiami narai, vandenyje buvo vykdoma paieška, žmogus buvo ištrauktas be gyvybės ženklų“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus atstovas Saulius Žilinskas.

Per eismo įvykį žuvo automobiliu važiavę: nenustatytos tapatybės apie 35 metų amžiaus vyras (galimai gimęs 1988 metais) ir vyras, gimęs 1966 metais.

Policija skelbia, kad taip pat nukentėjo vyras, gimęs 1996 metais, vyras, gimęs  1974 metais, nepilnametis, gimęs 2007 metais, vyras, gimęs 1985 metais ir vyras, gimęs 2000 metais. Jie dėl įvairių sužalojimų pristatyti į ligoninę.

Įtariama, kad nenustatytos tapatybės žuvęs vyras neteisėtai gabeno migrantus.

„Važiavusieji automobiliu turėjo dokumentus, todėl tapatybės nustatytos“, – BNS sakė policijos atstovė I. Rinkevičiūtė. 

Dėl avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirvis

Kirvis portretas
Kokie cia moldavai po Lietuva vaziuoja? Ar kas kontroliuoja siena?

tam-,,uz tokias,,,, -amerikoj policajai is karto nachren

tam-,,uz tokias,,,, -amerikoj policajai is  karto nachren  portretas
nusautu kaip sunis , arba koja ant gerkles uzdeje uzdusintu , nereiketu net y pelke kist kad uzdustu.

to joo

to joo portretas
daug visokių valkatų prisirinko Litvoje
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių