Nuteistas buvęs Utenos RATC vadovas M. Bobelis, įmonė „Gabusta“

  • Teksto dydis:

Buvęs bendrovės Utenos regiono atliekų tvarkymo centras (RATC) direktorius Mindaugas Bobelis pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo, trečiadienį pranešė prokuratūra.

„Buvęs Utenos RATC direktorius pripažintas kaltu, nes duodamas neteisėtus nurodymus jam pavaldiems asmenims ir pažeisdamas nustatytą tvarką neatlygintinai naudojo jo vadovaujamos bendrovės turtą ir kitus išteklius, priėmė kyšius iš vienos Kauno regiono įmonės vadovaujančių asmenų paslaugomis, medžiagomis“, – pranešė prokuratūra.

Panevėžio apygardos teismas gruodžio 6 dieną M. Bobeliui skyrė 25,7 tūkst. eurų baudą bei konfiskavo beveik 3 tūkst. eurų, jam taip pat atimta teisė trejus metus dirbti vadovaujantį darbą valstybiniame, viešajame ar privačiame sektoriuje. 

Dėl dokumentų klastojimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo kalta pripažinta ir 18,8 tūkst. eurų bauda nubausta Utenos bendrovė „Gabusta“, jos direktorius Aurelijus Kasparavičius bei įmonės akcininkų vardu veikęs Gintautas Gaivenis. Jie privalės į valstybės biudžetą sumokėti beveik 80 tūkst. eurų.

A. Kasparavičiui skirta 7,5 tūkst. eurų bauda bei trejų metų laisvės atėmimas – įsiteisėjus nuosprendžiui jis privalės šešis mėnesius praleisti nelaisvėje, o likusios bausmės dalies vykdymas atidėtas dvejiems metams. Teismas iš jo konfiskavo 20 tūkst. eurų. G. Gaiveniui dėl dokumentų klastojimo skirta 3,7 tūkst. eurų bauda.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad Utenos bendrovė 2016–2017 metais atliko įvairių darbų M. Bobelio statomame name Utenos rajone, nupirko įvairių statybinių medžiagų, už jas bei darbus A. Kasparavičiui mokėta grynaisiais pinigais, kurie galimai buvo neapskaityti. Įtariama, kad M. Bobelis iš šio susitarimo gavo ne mažiau kaip 6,6 tūkst. eurų turtinės naudos.

Tyrimo duomenimis, M. Bobelis žadėjo ateityje tarpininkauti ir sudaryti galimybes „Gabustai“ dirbti kituose objektuose.

Įtariama, kad „Gabustai“ galėjo būti padaryta ne mažiau kaip 38 tūkst. eurų nuostolių, bendrovė nesumokėjo ne mažiau kaip 6,6 tūkst. eurų PVM bei beveik 3,2 tūkst. eurų pelno mokesčio. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

6 men uzdarytas

6 men  uzdarytas portretas
cia kas per dovana nusikalteliuj ? naujas erdvus dazais kvepiantis europinio lygio hosteles vardu kalejimas....alll included...3 kart i diena siltas sveikas subalansuotas maistas...siluma ...elektra...bustas...nemokoma asmenine apsauga i med prieziura... ....i jokiu PSD jokiu siuksliu mokesciu jokiu lietaus mokesciu ...jokiu sutraciu su ELEKTROS aferistais ar siluminininkais.... ble 6 men atostogose gyveni i dziaugies....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių