Per parą – virš 200 pranešimų dėl karantino taisyklių pažeidimų, nubausta 80 žmonių

Per praėjusią parą policija gavo 221 pranešimą apie karantino taisyklių pažeidimus ir surašė 80 administracinių nusižengimų protokolų, BNS penktadienį informavo Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Nuo praėjusio penktadienio, kai policija įgijo teisę surašyti administracinių nusižengimų protokolus, iš viso jau skirta apie 600 nuobaudų karantino taisykles pažeidžiantiems asmenims.

Už nusižengimus, kurie sukėlė pavojų išplisti koronavirusui, fiziniai asmenys gali būti baudžiami nuo 500 iki 1500 eurų, įmonių vadovai – nuo 1500 iki 6 tūkst. eurų.

Pirmą kartą nusižengusiems asmenims skiriama pusę minimalios baudos.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris penktadienį ryte LRT sakė, kad iki praėjusios paros stebėtas nusižengimų skaičiaus augimas, o trečiadienis pažeidimų skaičiumi buvo rekordinė para. Tądien surašyti 187 protokolai už karantino taisyklių pažeidimus.

Pasak E. Šilerio, dauguma užfiksuojamų pažeidimų susiję su reikalavimu nesibūriuoti po daugiau nei du asmenis, jeigu tai nėra tos pačios šeimos nariai ir dviejų metrų atstumo nesilaikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

,,,stukaciu elito ziedas ,,,

,,,stukaciu  elito  ziedas ,,, portretas
y kury spjausi visvien y konservatlybeerastiny stukaciu pataikysi.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių