Pareigūnai atskleidė neteisėtą ūkininko veiklą bei neatsakingą elgesį su šaudmenimis

  • Teksto dydis:

Kadangi nuo rugsėjo 7-osios Šiaulių ir Telšių apskričių policijos komisariatai eksperimento tvarka pusmečiui sujungti į vieną apygardą, tad išsiplėtė ir Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų kontroliuojama teritorija. Gavę informacijos, kad Telšių rajone gyvenantis 34 metų ūkininkas neteisėtai disponuoja akcizais apmokestinamomis prekėmis, jie spalio 30 d. išsirengė į gretimą apskritį.

Kriminalistai patikrino šio vyro ir jo giminaičių gyvenamąsias vietas Telšiuose bei Telšių rajone. Informacija pasitvirtino – ūkininkas ne tik ūkininkavo, bet, įtariama, dar ir užsiėmė nelegalia veikla. Pažeisdamas nustatytą tvarką jis įgijo ir laikė akcizais apmokestinamas prekes – įvairiausius alkoholinius gėrimus, kurie buvo be Lietuvos Respublikos banderolių, ir, neatmetama, skirti parduoti.

Pareigūnai iš viso atliko 6 kratas ir rado 824 butelius prabangių alkoholinių gėrimų – romo, viskio, džino. 0,7 litro talpos buteliai su garsių pavadinimų gėrimų – „Captn Jack“, „Western Gold“, „Caribbean rum 6M6“, „London dry gin“ ir kitų, etiketėmis buvo supakuoti į kartonines dėžes. Beveik visi jie buvo rasti negyvenamoje vyrui priklausančioje sodyboje Telšių rajone. Iš jų pora dešimčių butelių buvo sandėliuojama pas netoliese gyvenančius uošvius. Tyrėjai šiuo metu aiškinasi šio alkoholio kilmę ir laukia Lietuvos muitinės specialistų išvadų apie rasto alkoholio vertę. Jei jie patvirtins, kad rastų alkoholinių gėrimų muitinė vertė viršija 150 MGL, tai jo savininkui gresia baudžiamoji atsakomybė už neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis. Baudžiamas kodeksas už tai numato baudą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Telšiškis ne tik ūkininkauja, ne tik, įtariama, turi neteisėtą antraeilį verslą, bet yra ir medžiotojas. Tik nelabai tvarkingas. Kratos jo motinos namuose metu pareigūnai rado ne seife, o laisvai visiems prieinamoje vietoje laikomus vyrui priklausančius 34 šovinius. Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymas ginklo turėtoją įpareigoja ir ginklą, ir šovinius saugoti taip, kad niekas jų negalėtų paimti ir jais pasinaudoti. Priešingu atveju už šaudmenų laikymo tvarkos pažeidimą gresia administracinė nuobauda.

Ir tai – dar ne viskas. Per kratą vyro negyvenamoje sodyboje kriminalistai rado ne tik nesaugiai laikomus 5 šovinius, bet dar ir tokius, kuriems leidimo laikyti jis neturi, nes neturi ir jais šaudyti tinkamo ginklo. O tai traktuojama, kaip neteisėtas disponavimas šaudmenimis ir už tai yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Sulaukus specialistų išvados apie šių šaudmenų kategoriją, bus sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo. Už neteisėtą disponavimą šaudmenimis Baudžiamasis kodeksas numato areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to to

to to portretas
rusisko tipo 7.62 kaipo rusiskiems kariniams ir medziokliniams sautuvams. Gali dar buti Cekijoje pagaminti su spec. kulkomis, atrodo, bet nelabai isivaizduoju, kam Vakaru salys galetu naudoti seno pavyzdzio 7.62 sovinius.

to aha

to aha portretas
Pasidomek medziokliniais ginklais ir saudmenimis, sautuve tu snaiperinis

aha, 7.62 kalibras naudojamas tik

aha, 7.62 kalibras naudojamas tik portretas
karyboje, PK ir snaiperiniams sautuvams.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių