Pasieniečiai iš Neries ištraukė kontrabandinių cigarečių krovinį

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone Pavoverės užkardos pasieniečiai iš Neries ištraukė 1,5 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Neteisėtą krovinį, įtariama, nuleistą Baltarusijos krante, VSAT pareigūnai aptiko užstrigusį nendrėse.

Antradienį ties Švenčionių rajono Punžionių kaimu Neries upės pakrante patruliavę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai pastebėjo nendrėse įstrigusius tris tarpusavyje surištus ryšulius. Ši vieta yra apie 5 km nuo tos vietos, kur Neris įteka į Lietuvą. Prieš tai ja eina valstybės siena su Baltarusija.

Ištraukę polietilenu apvyniotą krovinį į krantą, pasieniečiai prie jo aptiko pritvirtintą GPS siųstuvą. Jį kontrabandininkai naudoja tam, kad galėtų sekti Baltarusijos pusėje į Nerį nuleisto krovinio kelią. Patikrinus ryšulio turinį, jame aptikta 1500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl šio įvykio Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo administracinę teiseną. Cigaretės saugomos Pavoverės pasienio užkardoje.

Nerimi, prieš jai įtekant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija. Manoma, kad srovės neštas ir Lietuvos krante užstrigęs krovinys paleistas iš Baltarusijos, tikintis, kad srovė jį atneš į Lietuvos pusę. Čia laukiančių kontrabandininkų tikslas yra tokius siuntinius kuo skubiau ištraukti iš vandens ir kuo greičiau išgabenti į šalies gilumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių