Pasieniečiams įkliuvo lenkas: išsidavė turįs suklastotą dokumentą

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė lenką, kuris netyčia išsidavė turįs ne tik tikrą savo šalies vairuotojo pažymėjimą, bet ir suklastotą ukrainietišką dokumentą.

Trečiadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė–Suvalkai, patikrinti sustabdė iš Lietuvos išvykstantį automobilį „Audi A8“. Vokiškais registracijos numeriais pažymėtą mašiną vairavo 35 metų Lenkijos pilietis. Kartu vyko jo tautietis.

Dokumentų patikros metu pasieniečiai paprašė parodyti ir vairuotojo pažymėjimą. Kai lenkas dokumentą traukė iš piniginės, Kalvarijos užkardos pareigūnas joje pamatė dar vieną vairuotojo pažymėjimą. Buvo paprašyta pateikti ir jį. Paaiškėjo, kad vairuotojas būtų rodęs galiojantį tvarkingą savo vardu išduotą lenkišką pažymėjimą.

Piniginėje buvęs antras dokumentas pasirodė esantis to paties asmens vardu išduotas Ukrainos vairuotojo pažymėjimas. Jame buvo lenko anketiniai duomenys. Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad ukrainietiškas vairuotojo pažymėjimas, įtariama, yra klastotė.

Užsienietis buvo sulaikytas, o jo vairuotas automobilis perduotas kartu vykusiam tautiečiui. Šis išvyko iš Lietuvos, o sulaikytasis buvo pristatytas į Kalvarijos užkardą. VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai lenkui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Skyrus kardomąją priemonę rašytinį pasižadėjimą neišvykti po apklausos lenką pasieniečiai paleido.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sek.

Sek. portretas
Lenkas norėjo parodyti ,kad lietuviški dokumentai klastojami ir tokie dalykai daromi ne už dyką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių