Po trijų mėnesių slapstymosi sulaikytas nuteistasis T. Višnevskis

Policijos pareigūnai po trijų mėnesių slapstymosi sulaikė Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos nuteistąjį.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, praeitą savaitę buvo sulaikytas Tadeušas Višnevskis. Atvirojoje kolonijoje bausmę atliekančio nuteistojo paieška buvo paskelbta kovo 16 dieną, kai vyras buvo išleistas pas medikus ir negrįžo.

Kalėjimų departamentas padėkojo policijos pareigūnams, sėkmingai vykdžiusiems nuteistojo paiešką.

Atvirosiose kolonijose bausmę atliekantys asmenys turi teisę savarankiškai be apsaugos lankytis gydymo, savivaldybių įstaigose, parduotuvėse, palikti pataisos namų teritoriją darbo arba darbo paieškos tikslais, naudotis mobiliaisiais telefonais.

Atvirosios kolonijos, kaip bausmės atlikimo vietos, Lietuvoje pradėjo veikti nuo 2020 metų liepos. Pagal įstatymus jose bausmę atlieka nuteisti mažiau negu vienerių metų laisvės atėmimu nubausti asmenys arba perkeliami tie, kuriems likę mažiau negu vieneri metai iki išėjimo į laisvę.

Nuteistieji į atvirąsias kolonijas pastaruoju metu negrįžta dažnai.

Jie dažniausiai negrįžta arba pasišalina iš darboviečių, parduotuvių, gydymo įstaigų, rečiau pasišalina iš atvirosios kolonijos teritorijos arba negrįžta iš trumpalaikės išvykos į namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau ,jam uzdejo apyvarpe [vietoj apykojes]

manau ,jam uzdejo apyvarpe [vietoj apykojes] portretas
kad sudlenkiu neveistu ant lietuvos...

ll

ll portretas
Matyt rūpinosi pavardės pakeitimu ,kad būtų ww.

ggg

ggg portretas
Akivaizdi betvarkė bet bakalaurė ministrė Dabrawolska gavusi w ,ko gera ir liks tik ww.Net nepasakoja kaip jai sekasi perauklėti nusikaltėlius,negi vis dar pildo slaptus protokolus ES apie žmogaus teisių pažeidimus Lietuvoje?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių