Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žurnalisto Š. Černiausko veiksmų

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl žurnalisto Šarūno Černiausko veiksmų, BNS patvirtino policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Pasak jo, tyrimas pradėtas dėl neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimą ar panaudojimą.

R. Matonis patvirtino, kad tyrimas pradėtas pagal 15min.lt direktoriaus Ramūno Šaučikovo pareiškimą dėl žurnalisto veiklos renkant privačią informaciją.

Praėjusią savaitę Š. Černiauskas buvo atleistas iš 15min.lt redakcijos. Jis trečiadienį atskleidė, kad neinformavęs 15min.lt rengė analizes ryšių su visuomene įmonei apie viešus asmenis ir verslo įmones.

Žurnalistas nurodo, kad analizes teikė „Dariaus Gudelio kontorai“. D. Gudelis yra „VIP Viešosios informacijos partneriai“ („vipcommunications“) valdybos pirmininkas.

Anot portalo direktoriaus R. Šaučikovo, atlikus vidaus tyrimą išaiškėjo, kad Š. Černiausko veikla galėjo būti „nesuderinama ne tik su žurnalisto etika, bet ir įstatymais“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimėliai

Klausimėliai portretas
Kodėl žurnalistas taip darė? Ar ant duonos trūko pinigų? Ar Lietuvos žiniasklaida jau visai nupezo, kad nebegali išlaikyti aukšto lygio tyrėjų taip, kad jiems nereikėtų ubagautis iš šalies?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių