Posėdis sumuštos jurbarkietės byloje neįvyko: nuteistojo advokatas pranešė žinią

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teisme ketinta nagrinėti praėjusį pavasarį kaimo turizmo sodyboje žiauriai sumuštos ir mėgintos išžaginti nepilnametės jurbarkietės, jos skriaudėjo ir prokuratūros pateiktus apeliacinius skundus. Tačiau posėdis neįvyko, nes advokatas pranešė, kad turėjęs atvykti nuteistasis susirgo.

Gegužės 21 d. 13.30 val. už uždarų durų susirinkus prokurorui bei jurbarkietės ir jos budelio gynėjams, paaiškėjo, jog posėdis neįvyks.

„Posėdis buvo atidėtas, nes nuteistojo advokatas pateikė pažymą, kad vaikinas serga ir šiuo metu posėdyje dalyvauti negalėtų, o tokį norą išreiškęs buvo“, – portalo žurnalistams ketvirtadienio popietę sakė Klaipėdos apygardos teismo teisėjo vyresnioji padėjėja komunikacijai Dovilė Saulėnienė.

Pasak jos, kitas posėdis turėtų įvykti birželio 11 dienos rytą.

Prašo išteisinti

Primename, jog vasarį Tauragės apylinkės teismui paskelbus nuosprendį žiauriai sumuštos ir mėgintos išžaginti jaunos merginos byloje, kai ją fiziškai ir dvasiškai suluošinusiam aštuoniolikmečiui buvusiam kikboksininkui buvo skirtas lygtinė, o ne reali laisvės atėmimo bausmė, kovo mėnesį Klaipėdos apygardos teismą pasiekė nukentėjusiosios bei Klaipėdos apygardos prokuratūros skundai, kuriuose prašoma nepilnametės skriaudėjui skirti realią laisvės atėmimo bausmę. Skundą, kuriame prašoma išteisinti dėl pasikėsinimo išžaginti. pateikė ir nuteistasis.

„Jis (jurbarkietės skriaudėjas, – aut. past.) sako, kad pabaigė vykdyti nusikalstamą veiką savanoriškai, o ne dėl to, kad jam buvo sukliudyta. Vaikinas prašo jį išteisinti dėl pasikėsinimo išžaginti. Toks yra jo reikalavimas apeliaciniame skunde, kurį pateikė nuteistojo advokatas“, – portalo žurnalistams gegužės pradžioje teigė D. Saulėnienė.

Pasak pašnekovės, jei Klaipėdos apygardos teismas tenkintų aštuoniolikmečio jurbarkietės budelio skundą ir jį išteisintų dėl pasikėsinimo išžaginti, 3 metų ir 4 mėnesių Tauragės apylinkės teismo paskirta bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams, sumažėtų, tačiau, kiek tiksliai, kol kas neaišku.

Lemtinga diena

Visuomenę sukrėtusi istorija, kai per vakarėlį Tauragės rajone, kaimo turizmo sodyboje, buvo sumušta ir mėginta išžaginti nepilnametė jurbarkietė, įvyko pernai gegužės 26 dieną. Nukentėjusioji iki birželio 12 dienos buvo gydoma Kauno klinikose.

Po to žiauriai sumušta mergina iškart buvo nuvežta gydymui į reabilitacijos kliniką. Pasak specialistų, dieną, kai įvykdytas nusikaltimas, jai buvo sukeltas ne tik fizinis skausmas – sulaužytas žandikaulis, išmušti dantys, bet ir potrauminis stresas.

Įtariamasis buvo neblaivus – po nusikaltimo jam nustatytas 1,12 promilės girtumas.

Pasak prokuratūros, byloje merginos patirti sužalojimai kvalifikuoti kaip nesunkus sveikatos sutrikdymas, nes tokią išvadą pateikė teismo medicinos ekspertai, įvertinę patirtus sužalojimus ir dėl jų kilusias pasekmes sveikatai.

Įtariamasis savo kaltę pripažino ne iš karto, o tik baigiant tirti nusikaltimus – po maždaug 30 liudytojų ir aukos apklausų. Daugumoje apklausų dalyvavo psichologas, atlikta ne viena ekspertizė, surinkti ir išanalizuoti būtinieji duomenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurbarko gyvuliui.

Jurbarko gyvuliui.  portretas
Linkiu ramiai supūti kalėjime už tai ką padarei mergaitei. Tik ši kartą, neišsisuk nuo bausmės,nes buvo gėda žiūrėti, kaip toks storulis šimtapūdis, tėvų privalgydintas ir nupraustas,daužei negalinčią apsiginti merginą, o teismo salėje išsigandai ir padarei sysiu. Buvo bjauru žiūrėti. Todėl aš tikrai patikėsiu tavo atgailą, kai tu sumokėsi merginai kompensaciją- 100$ tūkstančių eurų,ir atsisėsi į kalėjimą bent 8 metams, kad nekeltum pavojaus kitiems žmonėms.

vike

vike  portretas
mergaites advokatas turi krewiptis i strasbura nes cia to bandito nenuteis jis bus laoisvas ir vel galres umusinet zmones tik strasbure bus pasiektas teisingumads

voke

voke  portretas
jeigu nebutu ateje klases draugai ir sutrukde jis ta mergaite butu ir iprievartaves ir uzmuses klases daraugai sutrugde tegul mocia politike klasres draugams dekoja nes jos sunus butu buves zmogzudys nors dabar mergaite suzalojo visam gyvenimui jai tures duot invvaLliduma turetu moket tas bandiotas kai visa gyvenima ir dar simta tukstsanciu uz sveikatos atemima motksa politike turi tokia isvyt is politikos ji netinkama but politikoje ji bandito mocia ir tevas taip, pat bandita idsaukleje tevai iregi turi but teisiami
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių