Pereiti į pagrindinį turinį

Prienų rajone ir Birštone rasti keli neteisėtai laikomi ginklai, daugiau nei tūkstantis šovinių

2021-03-18 07:17
BNS inf.

Policijos pareigūnai Prienų rajone ir Birštone aptiko kelis neteisėtai laikomus ginklus, įvairias ginklų dalis ir daugiau kaip tūkstantį šovinių, įtariamasis sulaikytas.

Kaip ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, ši operacija buvo atlikta tęsiant ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šoviniais. Pernai rugsėjį skelbta, kad Klaipėdoje buvo sulaikytas šiuo nusikaltimu įtariamas vietos gyventojas, vėliau nustatyta, kad jis gali būti susijęs su bendrininku iš Prienų rajono.

Vasario mėnesį uostamiesčio pareigūnai kartu su Alytaus apskrities policija atliko kratas, kurių metu rasti du pistoletai-kulkosvaidžiai, du pistoletai, du pneumatiniai ginklai, išardyto revolverio bei kitų ginklų dalys, ugnies ir garso slopintuvas, šešios šovinių dėtuvės, daugiau nei 1 tūkst. įvairaus kalibro šovinių, kastetas.

Anot policijos, 27-erių įtariamajam ir kartu su gyvenančiam 60 metų amžiaus tėvui anksčiau buvo išduoti leidimai laikyti pistoletus, lygiavamzdžius bei graižtvinius šautuvus.

Pareigūnai taip pat paėmė ir teisėtai jų laikomus ginklus bei jiems skirtus šovinius. Manoma, kad ginklai galėjo būti laikomi pažeidžiant teisės aktuose nustatytus reikalavimus.

Policijos teigimu, sulaikytojo ir jo tėvo gyvenamojo namo kieme bei patalpose taip pat aptikti, įtariama, neteisėtai laikomi tinklai ir, manoma, neteisėtai sumedžioti laukiniai gyvūnai, jų kailiai ir kūno dalys.

„Iškviesti aplinkosaugos specialistai nustatė galimus Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse numatytus pažeidimus. Pirminiais duomenimis, gamtai padaryta žala gali viršyti 47 tūkst. eurų“, – rašoma pranešime.

Įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau buvo pakeista į intensyvią priežiūrą.

Sulaikytojo tėvas apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apylinkės prokuratūra.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų