Prieš darant pagalvokite: pabėgimas iš eismo įvykio vietos gali užtraukti tūkstantinę baudą

  • Teksto dydis:

Pareigūnų kasdienybėje pasitaiko atvejų, kai asmenys, bandydami išvengti atsakomybės, sprunka iš eismo įvykio vietos. Tačiau policija įspėja: tokie veiksmai vairuotojui ne pagelbėja, o užtraukia papildomų rūpesčių.

Policija primena, kad už pasitraukimą iš eismo įvykio vietos, pažeidžiant Kelių eismo taisykles, kai padaryta žala neviršija 750 eurų, vairuotojui gresia bauda nuo 600 iki 1,1 tūkst. eurų, o neturintiems teisės vairuoti – nuo 850 iki 2 tūkst. eurų.

Pastebėję iš eismo įvykio vietos sprunkantį vairuotoją, užfiksuokite jo automobilio registracijos numerį ir apie tai praneškite policijai.

Kai padaryta žala viršija 750 eurų, gresia bauda nuo 1,1 tūkst. iki 2 tūkst. eurų, o neturintiems teisės vairuoti – nuo 2 tūkst. iki 2,6 tūkst. eurų.

Policija informuoja, kad vairuotojams gali būti atimta teisė vairuoti nuo vienerių iki trejų metų, o tokios teisės neturintiems – transporto priemonės konfiskavimas.

„Saugokime ne tik savo, bet ir aplinkinių turtą. Pastebėję iš eismo įvykio vietos sprunkantį vairuotoją, užfiksuokite jo automobilio registracijos numerį ir apie tai praneškite policijai. Taip padėsite nukentėjusiajam nepatirti finansinių nuostolių dėl padarytos žalos“, – pranešime rašo policijos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lopaientai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių