Prieš teismą stos piktnaudžiavimu kaltinami Rietavo miškų urėdijos darbuotojai

  • Teksto dydis:

Teismui perduota byla, kurioje buvusios Rietavo miškų urėdijos urėdas Vaidotas Šliogeris ir informatikos specialistas Linas Remeza kaltinami piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi.

Kaip skelbia prokuratūra, ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai, duomenimis, urėdas su urėdijos informatikos specialistu, vykdančiu įmonės viešųjų pirkimų organizatoriaus ir komisijos pirmininko funkcijas, galėjo suklastoti dokumentus. Šie dokumentai buvo pateikti Klaipėdos apygardos teismui, nagrinėjančiam civilinę bylą dėl viešojo pirkimo miško kelių taisymo darbams urėdijoje pripažinimo neteisėtu ir sutarties panaikinimo.

Pasak prokurorų, tokiais savo veiksmais urėdas ir urėdijos informatikos specialistas, įtariama, tyčia klaidino bylą nagrinėjantį teismą ir sukėlė grėsmę teismui priimti žinomai neteisingą ir neteisėtą sprendimą.

STT anksčiau yra skelbusi, kad urėdijos skelbtą kelio remonto konkursą laimėjo ir darbus pagal fiktyvią darbų sąmatą atliko V. Šliogerio proteguojama įmonė. Taip pat įtarta, kad urėdas protegavo sau palankias įmones ir kituose urėdijos konkursuose.

Rietavo urėdija apleistų kelių tvarkymui valstybinių ir privačių miškų teritorijose 2016 metais buvo gavusi beveik 97 tūkst. eurų.

Kaltinamiesiems gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Byla perduota nagrinėti Plungės apylinkės teismo Plungės rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mare

mare portretas
okur musu garbingieli teismai miega sau atligynimus sau pasikiele lai vagia a nam vio ravno taip ir niksta musu lietuvele o ponai tik pinigines pildo be sazines grauzaties nuzmogejamas

o

o portretas
kas suvaldys Kauno r. Setiju Lekeciu misku iskirtimus kurie randasi keliu sodo bendriju aplinkoje?......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių