Prieš teismą stos tėvo nužudymu kaltinamas recidyvistas

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos prokuratūra antradienį pranešė apie baigtą ikiteisminį tyrimą, kuriame savo tėvo nužudymu, vagyste ir neteisėtu banko kortelės naudojimu yra kaltinamas recidyvistu pripažintas 27-erių vyras.

Pasak prokuratūros, pirmąją šių metų naktį įvykdytą žmogžudystė buvo pastebėta tuomet, kai kaimynai pasigedo vienkiemyje netoli Ignalinos gyvenusio vyro. Jo mobilusis telefonas buvo išjungtas, o apie planus kur nors išvykti jis anksčiau nebuvo sakęs.

Policijai pradėjus tyrimą dėl dingusio vyro, buvo apklaustas ir jo sūnus V. Š. Jis pareigūnams aiškino, kad tėvas išvyko pas moterį į kitą rajoną.

Sūnaus pasakojimas policininkams pasirodė įtartinas, todėl buvo nuspręsta apžiūrėti jo tėvo sodybą.

Apžiūrėjus sodybą, buvo rastas už sodo, po patalynės krūva, paslėptas jos šeimininko kūnas.

Teismo medicinos ekspertų vertinimu, vyras buvo nužudytas prieš dvi savaites, mirė jis nuo sunkių galvos sužalojimų.

Pareigūnams sulaikius nužudymu įtariamą sūnų, jis prisipažino mirtinai sumušęs lovoje gulintį tėvą po to, kai sausio 1-osios naktį grįžo iš Naujųjų metų šventimo. Taip pat jis prisipažino tąnakt buvęs neblaivus ir vartojęs kvaišalų.

Supratęs, kad tėvas negyvas, vyras pasisavino jo piniginę su grynaisiais, banko kortelę ir naudodamasis jais, toliau girtavo. Vėliau jis ėmė nešti iš namų ir pardavinėti įvairius tėvui priklausiusius daiktus.

Pasak ikiteisminį tyrimą vykdžiusios Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorės Valdemaros Chodorcevičienės, kaltinamojo atsakomybę sunkina tai, kad nusikaltimą jis įvykdė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir kitų psichiką veikiančių medžiagų, taip pat tai, kad anksčiau jis yra teistas 13 kartų.

Už savo šeimos nario tyčinį nužudymą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Bylą nagrinės Panevėžio apygardos teismas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Tai tokie dar telpa i gaidyna ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių