Per savaitę Aplinkos apsaugos departamentas gavo beveik pusę tūkstančio pranešimų apie pažeidimus

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę, lapkričio 15–21 dienomis, Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Pranešimų priėmimo tarnyba apie galimus pažeidimus gavo 454 pranešimus. Ne darbo metu gautas 221 pranešimas. Reaguodami į skubius pranešimus ne darbo metu, pareigūnai vyko į iškvietimus 34 kartus, pranešė AAD.

Praėjusią savaitę Pranešimų priėmimo tarnybos darbuotojams apie žvejybos pažeidimus pranešta 13 kartų, medžioklę – 13 kartų. Dėl atliekų deginimo kreiptasi 29 kartus, netinkamo atliekų tvarkymo – 34, nuotekų – 10, vandens taršos – 9, neteisėtų kirtimų – 10, vandens apsaugos juostų pažeidimų – 5, oro taršos – 7, miškų – 6, saugomas teritorijas – 1, pranešimų apie sumedžiotus vilkus – 7, nukeltus gandralizdžius – 1, avarijų – 2, dėl kitų pažeidimų ir konsultacijų kreiptasi 24 kartus.

Dėl į autoįvykius pakliuvusių laukinių gyvūnų kreiptasi 225 kartus (praėjusią savaitę – 163), dėl kitų įvykių su laukiniais gyvūnais – 58 kartus (praėjusią savaitę – 60).

Iš ne darbo metu gautų 221 pranešimo 34 buvo skubūs, iš jų 126 pranešimai buvo gauti savaitgalį ir 95 – darbo dienomis po darbo valandų.

Kaip teigia aplinkosaugininkai, skubūs pranešimai patenka į skubaus reagavimo pranešimų sąrašą, patvirtintą Aplinkos ministerijos įsakymu, ir į juos išvykti privaloma per pusvalandį pasyvaus budėjimo metu, per 1 val. – darbo metu. Į kitus pranešimus reaguojama eilės tvarka – t. y. per kuo trumpesnį laiką, bet ne vėliau kaip per 10 darbo dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių