M. Maldeikį supykdė bausmė M. Puidoko padėjėjui: jaunimas už suktinę turi daugiau problemų

  • Teksto dydis:

Prieš daugiau kaip metus visą Seimą sudrebino skandalas, kai ėmė aiškėti, kad „darbiečio“ Mindaugo Puidoko padėjėjas Kęstutis Motiečius galėjo siūlyti kyšį konservatoriui Matui Maldeikiui, pasakojama LNK reportaže.

„50 tūkst. eurų kyšis. Ar jūs įsivaizduojate tokią situaciją? Turėtų būti psichiškai neįgalus žmogus“, – tuomet kalbėjo M. Puidokas.

Generalinėje prokuratūroje pradėtas tyrimas ir dėl galimo Seimo nario papirkimo, tačiau M. Maldeikį nemaloniai nustebino žinia, jog už bandymą jį papirkti M. Puidoko buvusiam padėjėjui K. Motiečiui prokurorai prašo skirti vos 5 tūkst. eurų baudą.

„Reiškia, kad dešimt kartų mažiau už kyšį, kuris buvo siūlytas. Kažkas neįtikėtino“, – sakė M. Maldeikis.

Pasak M. Maldeikio, siūlydami tokią mažą baudą prokurorai tik skatina kyšininkavimą.

„Kuria precendentą, kad žmonės Seimo nariams gali siūlyti bet kokią sumą, o už tai gaus 5 tūkst. eurų baudą. Jaunimas už suktinę turės daugiau problemų, negu kyšio Seimo nariui siūlymas“, – tęsė M. Maldeikis.

Prokurorai teigia, kad įstatymai numato kelias galimybes prokurorams siūlyti mažesnes bausmes, nei įstatymu numatytos minimalios sankcijos. Tarp jų – ir asmens atgaila.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Akivaizdu, kad jeigu prokuroras prašė mažesnės bausmės, negu numatyta baudžiamajame įstatyme, jis turėto tam argumentų ir rėmėsi galiojančiomis Baudžiamojo kodekso nuostatomis“, – teigė prokuroras Martynas Jovaiša.

Su prokuroru iš dalies sutinka ir Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas.

„Pagalba tokiam nusikaltimui išaiškinti yra skatintina. Kartais skatinama švelnesne bausme. Tačiau kalbu bendrais bruožais, nežinodamas visos bylos informacijos. Šiuo atveju, sprendimai tikriausiai dar nebus galutiniai“, – sakė teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras.

Opozicija M. Maldeikiui siūlo nesipiktinti, o pažiūrėti į praeitį.

„Pasipiktino labai dviveidiškai, nes praėjusioje kadencijoje, kada buvo įvedamos antikorupcinės priemonės, konservatoriai buvo vieni iš tų, kurie priešinosi sakydami, kad tokių žvėriškų bausmių nereikia. Bet bausmės turi būti adekvačios“, – kalbėjo Seimo narė (RF) Agnė Širinskienė.

Aš jo paklausiau, ar jo padėjėjas yra nusikaltėlis. Jis net nelabai nustebo.

Neoficialiomis žiniomis buvęs M. Puidoko padėjėjas prisipažino siūlęs kyšį. M. Puidokas ikiteisminiame tyrime apklaustas tik kaip specialusis liudytojas.

„Dabartiniu momentu svarbiausias dalykas yra tai, kad mano atžvilgiu yra panaikintas specialiojo liudytojo statusas ir man pavyko įrodyti, kad aš niekaip nesusijęs su šia istorija“, – sakė M. Puidokas.

Tačiau M. Maldeikis įsitikinęs, kad M. Puidokas žinojo daugiau, nei sako viešai.

„Jis priėjo prie manęs vienu klausimu ir aš jo paklausiau, ar jo padėjėjas yra nusikaltėlis. Jis net nelabai nustebo. Jis pradėjo vardinti Seimo narius, su kuriais jo padėjėjas turėjo reikalų“, – teigė M. Maldeikis.

M. Puidokas atkirto, kad M. Maldeikis iškraipo tikrovę.

„Jis manęs užklausė, ar mano padėjėjas nėra nusikalstamo pasaulio atstovas. Jam atsakiau, kad praeitos kadencijos metu jis yra dirbęs pas Seimo narį Valerijų Simuliką ir kad aš tokios informacijos neturiu. Tačiau pasakiau, kad jeigu jis tokios informacijos turi, tegul praneša ir aš jį iš karto atleisiu“, – tęsė M. Puidokas.

Pernai birželį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai atliko kratą M. Puidoko kabinete. M. Puidokas sako patyręs pareigūnų smurtą. STT tikina, kad mobilieji telefonai iš Seimo nario paimti jėga, nes jis juos pateikti atsisakė ir, užsidaręs tualete, galėjo ištrinti tyrimui svarbius duomenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas cia vyksta????

Kas cia vyksta???? portretas
Bausme privalejo buti suderinta su Maldeikiais, suneliu, turbut ir mamyte!!! Negalima pykdyti zmoniu.

LT pilietis

LT pilietis portretas
Prieš įstatymą lygus visi. Kas neaišku?

Klpd.

Klpd. portretas
Jei taip sakytų ne toks maldeikis tai gal ir vertėtų kreipti dėmesį. O dabar ką iš neįgalaus i di oto paimsi? Tik oro virpinimą ir nerimą kaip ateityje tokį nenaudingą niekam asilą aprūpint socialinėmis paslaugomis:D)Nors Pudokas irgi ,,minties galiūnas" besilaikantis savo vietoje tik už ,,Marytės plauko"..:D)Parazitai parazituojantys kažkaip prisikabinę prie didesnių ir riebesnių parazitų..:D)
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių