Pereiti į pagrindinį turinį

Šešėlinis verslas atsirūgo: iš panevėžiečio konfiskuota daugiau nei 3 mln. litų

2014-03-27 13:04
BNS inf.
V. Skaraičio / BFL nuotr.

Panevėžio apygardos teismas kaltu pripažino nelegaliai prekiavusį panevėžietį, kurį nubaudė 19,5 tūkst. litų bauda bei konfiskavo nusikalstamu būdu įgytus pinigus - per 3 mln. litų.

Kaip pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra, 35 metų M.Ž., neįregistravęs įmonės ir nemokėjęs mokesčių valstybei, pelnėsi iš šešėlinės automobilių vaizdo, garso ir navigacinės technikos prekybos.

Apie parduodamą paklausą turinčią techniką ir detales paskelbdavo internetinėje erdvėje, užmokestis būdavo pervedamas į jo arba kitų pažįstamų asmenų banko sąskaitas. Finansines operacijas kaltinamasis atlikdavo naudodamasis kitų asmenų elektroninėmis mokėjimo priemonėmis ir jų tapatybės patvirtinimo duomenimis.

Valstybinį kaltinimą palaikiusios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Jolitos Pocienės teigimu, byloje surinktais duomenimis pavyko įrodyti, kad šis kaltinamasis, iš nelegalios prekybos automobilių technika ir detalėmis per kelerius metus gavęs beveik keturis milijonus litų pajamų, nesumokėjo daugiau kaip 238 tūkst. litų pajamų mokesčio valstybei.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro nutarimu padarytai žalai atlyginti buvo laikinai apribotos kaltinamojo ir jo artimųjų nuosavybės teisės į pinigines lėšas kelių bankų sąskaitose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų