Šiaulių „eksprincas“ nuteistas už policijos papirkimą

Su Šiaulių nusikalstamumu pasauliu anksčiau sietas Vladas Baranauskas, pravarde Baranis, pirmadienį pripažintas kaltu dėl policijos papirkimo.

Anksčiau ne kartą teistam 59-erių metų V. Baranauskui teismas skyrė 1129 eurų baudą.

Šiaulių apylinkės teismas vyrą pripažino kaltu davus 200 eurų kyšį policijos pareigūnui, kad nebūtų pradėtas tyrimas dėl nelegalių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis gabenimo.

Keturis kartus Lietuvoje ir kartą užsienyje teistas V. Baranauskas nei per ikiteisminį tyrimą, nei teisme kaltu neprisipažino, pranešė teismas.

Bylos duomenimis, pernai kovo 7-osios vakare šiaulietis pasiūlė kyšį prie jo vairuojamo automobilio priėjusiam policijos pareigūnui. Vėliau V. Baranauskas išlipo iš automobilio,  nuėjo prie bagažinės, grįžo į vairuotojo vietą ir, vėl nuėjęs prie bagažinės bei ją atidaręs, į policijos pareigūno delną įdėjo 200 eurų kyšį.

„Teismas konstatavo, kad kaltinamasis perdavė policijos pareigūnui keturias kupiūras po 50 eurų. Dėl to nebuvo ginčo. Kaltinamasis ginčijo tai, kada, kaip ir kodėl šiuos pinigus perdavė, tačiau jo pateiktus teiginius teismas laiko gynybine versija ir juos atmeta“, – sakė bylą nagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo teisėja Alma Berniūnaitė.

Kaltinamojo padaryta nusikalstama veika priskiriama apysunkių nusikaltimų kategorijai. Kaltinamojo atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta, sunkinanti aplinkybė – nusikalto būdamas recidyvistas. Teismas, įvertinęs inkriminuoto nusikaltimo priežastis, eigą, kyšio dydį, kaltinamojo sveikatos būklę, skyrė bausmę.

Teisme kaltinamasis sakė, kad pinigus seniai turėjo maišelyje prie automobilio dokumentų ir apie juos pamiršo. Padavęs policijos pareigūnui įmautę su dokumentais atsiminė, kad joje įdėti pinigai.

Anot teisėjos A. Berniūnaitės, kaltinamasis nenurodė, kad būtų prašęs pareigūno leisti susigrąžinti pinigus, jei esą juos perdavė neapsižiūrėjęs. Be to, V. Baranauskas nepaaiškino, kodėl jis nuo neatidarytos automobilio bagažinės grįžo ir įsėdo į automobilio vairuotojo vietą ir ką ten veikė. Neatsakė į dar vieną klausimą – kodėl, parodęs pareigūnui automobilio bagažinėje esančius daiktus, ir, uždaręs bagažinės dangtį, žengė prie pareigūno ir prisiglaudė prie jo šonu.

Remiantis liudytojų parodymais, vaizdo ir garso įrašais, nustatyta, kad V. Baranausko pareigūnui perduotoje įmautėje buvo tik dokumentai, o pinigų nebuvo. Kaltinamasis pinigus pareigūnui įdėjo į delną, stovėdamas prie automobilio bagažinės. Išnagrinėjus bylą, nepasitvirtino kaltinamojo teiginiai, kad jis esą davė kyšį, buvo iškelti tik nuvykus į policijos komisariatą.

Spalvinga praeitis

2011 metais V. Baranauskas buvo įtartas, kad užpuolė merginą – iškeikė ją necenzūriniais žodžiais, sudavęs ranka ir koja bei rovė plaukus. Rugpjūčio 27-osios naktį V. Baranauskas užsuko į vieną Šiaulių degalinę. Čia tuo pat metu apsipirkti atvažiavo  ir dvi merginos.

Pasak policijos, kuo jos užsitraukė vyro rūstybę, negalėjo pasakyti nei pats V. Baranauskas – 20-metė mergina buvo iškeikta necenzūriniais žodžiais, kuriuos lydėjo V. Baranausko smūgiai ranka ir koja. Paskui jo rankoje atsidūrė nuo merginos galvos nurautų plaukų sruoga.

Iškviesti policijos pareigūnai įsisiautėjusio vyro neberado, nes jis iš degalinės buvo išvažiavęs. Tačiau vaizdo stebėjimo kamerų įrašus peržiūrėję pareigūnai pamatė savo seną pažįstamą, praeityje vieną nusikalstamo pasaulio lyderių

Iškviestas į policijos komisariatą V. Baranauskas negalėjo nieko prisiminti apie tos nakties įvykius degalinėje. Tačiau pasižiūrėjęs vaizdo įrašus, jis pripažino, kad ten tikrai esąs jis. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

V. Baranauskas išgarsėjo prieš keliolika metų, kai važiuodamas automobiliu ir sustabdytas kelių policijos pareigūnų, jis nusiėmė kelnes ir prieš televizijos kameras demonstravo nuogą pasturgalį.

Šiaulietis buvo teistas už automobilio vagystės organizavimą, piktybinį chuliganizmą ir kitus nusikaltimus. Jam buvo taikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

//////...............

//////............... portretas
cha ha ha ha lietuviskos teisesmaukos visiskas fiasko..... a lia,,,,princa,,, nubaude uz POLICAJU PAPIRKIMA , o policajus uz kysiu emima ir toky teiseju sprendima pagyre ir premijas israse.....manau jei teisejai ir policajai kysiu neimtu [ uz kysiu emima sestu maziausiai 15 y cype] niekas ju nepapirkinetu ir kysiu nesiulytu.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių