Šiauliuose bus teisiami du neįgalų vaikiną reketavę vyrai

Šiaulių apskrities policija penktadienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi bylą, kurioje turto prievartavimu iš neįgalaus vaikino yra kaltinami du šiauliečiai.

Pasak policijos, 35-erių ir 24-erių vyrai buvo sulaikyti praėjusių metų liepos 11 dieną, kai apie reketuojamą neįgalų vaikiną policijai pranešė jo kaimynė.

Bylos duomenimis, liepos 7 dieną prie bendrabučio balkone rūkančio neįgalaus vaikino priėjo du nepažįstamieji ir pradėjo reikalauti pinigų. Vyrai teigė, kad vaikino draugė neva prieš kelis metus iš jų pavogė 500 litų (apie 140 eurų), todėl dabar šis už ją privalo jiems grąžinti 200 eurų.

Po poros dienų vyrai vėl priėjo prie vaikino balkone ir pakėlę už kojų bei nunešę prie ketvirto aukšto balkono krašto reikalavo atiduoti 50 eurų ir grasino išmesti per balkoną. Tuomet juos sutramdė kitas balkone rūkęs vyras, bet kaltinamieji nusekė vaikiną į jo butą, ten šį sumušė bei grasino nužudyti, o išeidami paėmė ant spintelės buvusius septynis eurus.

Liepos 11 dieną neįgalus vaikinas pamatė prie jo namo artėjančius vyrus ir išsigandęs atėjo pas kaimynę, kuri ir pranešė policijai apie turto prievartavimą.

Į bendrabutį atvykę pareigūnai kaltinamuosius sulaikė.

Abu šiauliečiai buvo suimti. Jaunesniajam iš jų po pusės metų suėmimo buvo pritaikyta švelnesnė kardomoji priemonė, o vyresnysis teismo laukia vis dar suimtas.

Jei teisme bus įrodyta vyrų kaltė, jiems gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopustas.

Kopustas. portretas
Tokiems Pyderams iki Gyvos Galvos!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių