Pereiti į pagrindinį turinį

Šilainiuose mamą ir dukrą pražudęs 20-metis savo kaltę pripažino

2013-10-23 11:42
DMN ir BNS inf.

Ketvirtadienį Kauno apylinkės teismas pradėjo nagrinėti Luko Jablonsko bylą, kuris kaltinamas vasarą Šilainiuose mirtinai sužalojęs mamą su dukrele.

Ketvirtadienį Kauno apylinkės teismas pradėjo nagrinėti Luko Jablonsko bylą, kuris kaltinamas vasarą Šilainiuose mirtinai sužalojęs mamą su dukrele.

"Taip, pripažįstu savo kaltę", – šiandien teisme sakė 20-metis L. Jablonskas.

Tragiška avarija įvyko liepos 3-iosios vakarą. Baltų pr. automobiliu BMW važiavęs L. Jablonskas rėžėsi į moterį ir jos dukrą, ėjusias per perėją. 43-erių metų moteris L. V. žuvo vietoje, o jos devynmetė dukra A. V. buvo gaivinama, bet netrukus mirė.

Baltų pr. vaikinas važiavo keliskart greičiau nei leistinas greitis šioje kelio atkarpoje. Nustatyta, kad automobilio greitis galėjo siekti 80-100 kilometrų per valandą.

"Aš važiavau gatve nuo 2 ligoninės – su manimi važiavo trys draugai. Važiavau gatve, pirmąja eismo juosta. Mačiau, kaip vaikas tempė moterį per perėją: jos jau buvo įžengusios į gatvę. Aš, neapgalvojęs savo veiksmų, galvojau, kad jos spės pereiti per gatvę. Ir kai jos jau buvo pradėjusios eiti per gatvę, moteris traukė vaiką atgal, aš nespėjau sustabdyti ir įvyko nelaimė", – teisme kalbėjo J.Jablonskas.

Tyrimo duomenimis, L. Jablonskas BMW automobilį vairavo blaivus.

Anot ikiteisminį tyrimą kontroliavusio prokuroro, vidurinį išsilavinimą turintis ir šiuo metu niekur nedirbantis dvidešimtmetis praeityje nebuvo teistas.

L.Jablonskui pateikti kaltinimai pažeidus kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisykles. Baudžiamasis kodeksas už tai numato laisvės atėmimo bausmę iki
aštuonerių metų.

Prokuroro duomenimis, žuvusiosios vyras yra pareiškęs apie 500 tūkst., o sesuo – 200 tūkst. litų civilinį ieškinį.

Toliau byla bus nagrinėjama lapkričio 21 dieną. Iki šios skaudžios nelaimės vos per dvejus metus L. Jablonskas buvo patekęs į dar dvi avarijas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų