Smūgis kontrabandininkams: konfiskuotų rūkalų vertė viršija 100 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Panaudoję rentgeno aparatą, muitininkai sulaikė dvi nelegalių rūkalų siuntas. Jų vertė viršija 100 tūkst. eurų.

Kaip skelbia Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT), siuntos buvo sulaikytos sekmadienį, gegužės 7 dieną, beveik tuo pat metu.

Abiem atvejais rūkalai aptikti patikrinus tranzitu per Lietuvą važiuojančius „tuščius“ konteinerius.

Pasak MKT, muitinės pareigūnai juokauja, kad kontrabandininkai šitaip matyt „testuoja“ naująjį muitinės rentgeną, pastaruoju metu vis siųsdami geležinkeliu sąlyginai nedideles kontrabandos siuntas.

Pirmąjį traukinio sąstatą, įvažiavusį iš Baltarusijos per Kenos geležinkelio postą, muitinės pareigūnai rentgenu patikrino apie ryte, 6.25 val.

Netrukus paaiškėjo, kad iš Rusijos Sankt Peterburgo tranzitu per Lietuvą į Rusijos Kaliningrado sritį važiuojančiame traukinyje gabenama kontrabanda.

14 tūkst. pakelių baltarusiškų „NZ Gold“ ir „Fest“ buvo aptiktos dviejuose iš sąstato konteinerių, beveik neužmaskuotos, tiesiog sukrautos ant grindų.

Antroji kontrabandos siunta sulaikyta apie 7 val. ryte – irgi rentgenu patikrinus tranzitinį krovininio traukinio sąstatą, važiavusį į Rusijos Kaliningrado sritį. Šįkart rasta 11 tūkst. 960 pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk Capital“, taip pat tiesiog plonu sluoksniu sukrautų ant tuščių konteinerių grindų.

MKT Vilniaus skyriuje dėl abiejų kontrabandos atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai, kuriems vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kiek dziaugsmo saikai bus kuo pasidalint gaus ir tie kuriuos veliau gaudys juk /teisesaugai/ irgi reik darbo ?,,,,,,,

jonelis

jonelis portretas
O tai tie kurie stabdė rengeno įsigijima nesėdi kalėjime, jų turtas nėra areštuotas? Jūs suvokiat koki kiekiai per pastaruosius 20metų pravažiavo pro mūsų kilniuosius muitininkus?

Jonas

Jonas portretas
Tikėtina,kad 80% pasieks juodą rinką, skirtumas -tik pelną gaus kiti...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių