Neeilinis incidentas Šilalės rajone: ugniagesius gyventojai pasitiko smūgiais

Šilalės rajone, Šėrikų kaime, ugniagesys patyrė smurto protrūkį.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), rugpjūčio 20 d. 22.30 val. buvo gautas pranešimas dėl gaisro ūkiniame pastate. Keletą kartų buvo tikslinamas adresas. Ugniagesiams gelbėtojams galiausiai atvykus į įvykio vietą Šėrikų kaime, pastatas jau degė atvira liepsna.

PAGD pranešė, kad gaisro metu nudegė pastato stogas ir visa medinė dalis bei joje buvusi mediena, 150 rulonų šieno, padargai, polistirolas, mūrinėje dalyje sulieti du garažai. Likę šiaudai buvo krautuvu išvežami ir perpilami vandeniu. Gelbėtojai dirbo visą naktį, gaisras galutinai lokalizuotas tik 6.28 val. ryto.

Talžė kumščiais

Tačiau imti ir gesinti paprasta nebuvo, kadangi įpykę kaimo gyventojai ėmė mušti pamainos vado funkcijas ėjusį pareigūną.

„Gautas pranešimas, kad Dirkintų kaime gyventojas mato dūmus, dega pastatas. Į įvykį vykstant pajėgoms, buvo tikslinama įvykio vieta, kadangi Bendrasis pagalbos centras gavo papildomų pranešimų, kad galimai gaisras yra ne Dirkintų, o Šėrikų kaime. Bendrajam pagalbos centrui patikslinus informaciją, ugniagesiai vyko į Šėrikų kaimą. Tik nuvykus į įvykio vietą, įvyko incidentas“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo Šilalės priešgaisrinės tarnybos viršininkas viršininkas Vaidotas Kėbla.

Kaip sakė Tauragės policijos atstovė Lina Banienė, „gyventojai prieš ugniagesį naudojo fizinę jėgą. Tiesiog buvo suduoti smūgiai kumščiais“.

Anot V. Kėblos, neaišku, kas sukėlė tokį gyventojų pyktį: „Negalėčiau pasakyti, ką jie manė ir dėl ko jie pyko, bet faktas tas, kad tik atvykus į įvykio vietą, pastatas jau degė atvira liepsna ir pamainos vado funkcijas ėjęs pareigūnas pranešė Bendrajam pagalbos centrui, kad prieš jį buvo panaudota fizinė jėga ir reikia iškviesti pareigūnus, nes trukdoma vykdyti gelbėjimo darbus“.

Tačiau Tauragės policijos atstovė neatmeta, kad konfliktas galimai įvyko dėl to, kad ugniagesiai gelbėtojai į gaisravietės vietą vyko per ilgai.

Jis pareigūnams paaiškino, kad prie jo priėję nepažįstami asmenys pradėjo smurtauti.

Policijos pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, juos pasitiko 52 metų nukentėjęs ugniagesys gelbėtojas.

„Jis pareigūnams paaiškino, kad prie jo priėję nepažįstami asmenys pradėjo smurtauti. Iki atvykstant pareigūnams, minėti asmenys iš įvykio vietos jau buvo pasišalinę“, – aiškino L. Banienė.

Atsidūrė ligoninėje

Pasak V. Kėblos, nukentėjęs ugniagesys apie 23 val. buvo išvežtas į ligoninę.

„Pamainos vado funkcijas ėjęs pareigūnas tą pačią dieną buvo išvežtas į Šilalės ligoninės priimamąjį skyrių ir, kadangi jautė, kad sveikata prasta, blogai jautėsi, buvo išvežtas į Tauragės ligoninės priimamąjį skyrių tolimesnei peržiūrai ir tyrimams. Šiuo metu jis turi nedarbingumą“.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo. Smurtautojams gresia viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. Įtariamieji vis dar ieškomi. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Kaip uzsimiegoje gaisrininkai neranda kelio i gaisra tai ir gauna i duda. Uz dyka niekas jiekam neduoda o pats Kebla netikes virsinikas neismoko savo rudnosiuko pavaldinio kaip dirbti. Abu netike ugniagesiai kurie kolektyve neraegstamos personos.

Anonimas

Anonimas portretas
Dar tarybiniais laikais mums Kaune gesinant gaisrą kažkokie veikėjai irgi panašiai pradėjo elgtis. Išsikvietėm miliciją su tarnybiniais šunimis, kurie greitai padarė tvarką, tik po to kai kam teko susiūti sukandžiotas subines...

Ilona

Ilona portretas
Daugiau pagalbos į tą kaimą nesiųsčiau. Puiki pamoka būtų vietiniams bukagalviams.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių