Pereiti į pagrindinį turinį

Sukčiai nesnaudžia: labas, mama, čia mano naujas numeris

2023-11-15 08:46
DMN inf.

Internete sparčiai plinta dar vienas perspėjimas dėl sukčių. Apgavikai apsimeta artimaisiais ir prašo išsisaugoti naują telefono numerį. Vėliau, matyt, prasidėtų pinigų prašymai ar kitokios neva pagalbos ieškojimai.

Socialiniame tinkle „Facebook“ vartotoja Vaiva V. pasidalijo įrašu apie dar vieną sukčiavimo būdą. Žinutėmis bandoma apgauti žmones, neva pasikeitė telefono numeris ir prašo išsisaugoti naująjį.

„Labas, mama. Čia mano naujas numeris. Išsisaugok, prašau, ir ištrink seną. Pranešk man, kai išsisaugosi, tai žinosiu, kad viskas ok“, – tokią žinutę netaisyklinga lietuvių kalba sukčiai siuntinėja žmonėms.

Tačiau šį kartą apgauti nepavyko. Kaip teigė įrašo autorė, ne vienas jos pažįstamas gavo panašias žinutes, nors vaikai dar neužaugę ir neturi savo telefono.

„Naujas sukčių bajeris, nepasimaukite! Susisiekite su savo vaikais jums žinomais kontaktais.

Juokiuosi, nes ir marti gavo panašią žinutę, o jos sūnus dar kūdikis, telefono neturi. Būkite budrūs! Sukčiai nesnaudžia“, – rašė Vaiva V.

Naujas sukčių bajeris, nepasimaukite! Susisiekite su savo vaikais jums žinomais kontaktais.

Vos prieš parą įkeltas perspėjimas apie sukčius, sulaukė milžiniškos vartotojų reakcijos – įrašu žmonės pasidalijo daugiau nei 7,4 tūkst. kartų.

Internautai prisiminė, kad seniau labai populiarus sukčiavimo būdas buvo apskambinti atsitiktiniu telefono numeriu ir sakyti, kad neva sūnus padarė avariją ir skubiai reikia pinigų. Taip išgąsdinus žmogų, šis pasimeta ir ne vienas yra atidavęs savo santaupas.

Kiti sukčiai bando išvilioti prisijungimus prie elektroninės bankininkystės, prašo asmens kodų, bando žaisti emocijomis, kad reikia sprendimą padaryti čia ir dabar. Sukčiavimo būdų iš tiesų apstu, tad kiekvienas turi neprarasti budrumo, tikrinti informaciją, jei kyla įtarimų, kad yra maustomas, turėtų apie tai pranešti pareigūnams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų