Žiauriai sužalotos merginos skriaudėjui gresia 5 metai kalėjimo: teisme jis verkė

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio rytą nepilnametės jurbarkietės sumušimu ir mėginimu išžaginti kaltinamas dabar jau 18-metis paauglys stojo prieš teismą. Jam pasiūlyta bausmė – 5-eri metai, patvirtino kaltinimą šioje didelį atgarsį visuomenėje sukėlusioje byloje palaikanti prokurorė Edita Mikalainienė.

Tauragės apylinkės teismas, nusprendęs pasikėsinimo išžaginti nepilnametę byloje taikyti sutrumpintą įrodymų tyrimą, ketvirtadienį išnagrinėjo bylą.

Prokurorė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad nuosprendis bus skelbiamas vasario 27 dieną.

„Aš paprašiau realios laisvės atėmimo bausmės. Paprašiau skirti penkerių metų laisvės atėmimo bausmę. O kokią skirs teismas, aš negaliu pasakyti“, – pasibaigus posėdžiui komentavo E. Mikalainienė.

Prokurorės prašoma bausmė yra gan griežta, kadangi nusikaltimą jaunuolis padarė dar būdamas nepilnametis, jam taikomas 5,5 metų vidurkis. Už jam inkriminuojamus nusikaltimus maksimali bausmė yra 11 metų už grotų.

 

 

Sutrumpintas įrodymų tyrimas gali būti taikomas, jeigu kaltinamasis nėra kaltinamas padaręs labai sunkų nusikaltimą ir kaltinamojo akto paskelbimo teismui pareiškia, kad prisipažįsta esąs kaltas ir pageidauja tuojau pat duoti parodymus bei sutinka, kad kiti įrodymai nebūtų tiriami.

Taikant sutrumpintą įrodymų tyrimą, bausmė asmeniui yra mažinama trečdaliu. Tokį sprendimą nepilnametės interesus atstovaujantis advokatas Mindaugas Vasiliauskas vertina neigiamai.

„Mes nesutikom su sutrumpintu įrodymų tyrimu. Mūsų nuomone, nebuvo galimybės jo atlikti ir mes tą nuomonę išsakėm. Keista, kad prokuroras jos nepalaikė. Tačiau procesas nenumato (to) skųsti. Skųsti bus galima tiktai, jeigu teismas priims nepalankų sprendimą nukentėjusiosios atžvilgiu“, –  portalo kauno.diena.lt žurnalistams kalbėjo nepilnametės advokatas.

Kaip ketvirtadienį po vidurdienio, prieš įvykstant baigiamosioms kalboms, portalui kauno.diena.lt sakė merginos advokatas, vaikinas savo kaltę pripažino dar ikiteisminio tyrimo metu.

Portalo delfi.lt žiniomis, vaikiną į neviešą Tauragės apylinkės teismo posėdį atlydėjo artimieji, jie slėpė sūnaus veidą. Tačiau iš salės netrukus buvo išprašyti, nes kaltinamasis jau sulaukė pilnametystės ir įstatyminių atstovų jam nebereikia. Teismo salėje jaunuoliui riedėjo ašaros.

Primename, jog visuomenę sukrėtusi istorija, kai vakarėlio kaimo turizmo sodyboje metu buvo sumušta ir mėginta išžaginti nepilnametė jurbarkietė, įvyko pernai gegužės pabaigoje. Nukentėjusioji iki birželio 12 dienos buvo gydoma Kauno klinikose.

Po to žiauriai sumušta mergina iškart buvo nuvežta gydymui į reabilitacijos kliniką. Pasak specialistų, dieną, kai įvykdytas nusikaltimas, jai buvo sukeltas ne tik fizinis skausmas – sulaužytas žandikaulis, išmušti dantys, bet ir potrauminis stresas.

Įtariamasis buvo neblaivus – po nusikaltimo jam nustatytas 1,12 promilės girtumas.

Pasak prokuratūros, byloje merginos patirti sužalojimai kvalifikuojami kaip nesunkus sveikatos sutrikdymas, nes tokią išvadą pateikė ekspertai, įvertinę patirtus sužalojimus ir dėl jų kilusias pasekmes sveikatai.

Įtariamasis savo kaltę pripažino ne iš karto, o tik baigiant tirti nusikaltimus – po maždaug 30 liudytojų ir aukos apklausų. Daugumoje apklausų dalyvavo psichologas, atlikta ne viena ekspertizė, surinkti ir išanalizuoti būtinieji duomenys.

Šiuo metu kaltinamajam taikomos keturios kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas, perdavimas tėvų priežiūrai ir intensyvi priežiūra.

Dabar jau 18-metis vaikinas kaltinamas smurtu, pasikėsinimu išžaginti ir seksualiniu prievartavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liepa

Liepa portretas
to

Jurbarko gyvuliui.

Jurbarko gyvuliui.  portretas
Linkiu būti pasodintam į gardą

Baikit ant jo rašyti tokias šlykštines.

Baikit ant jo rašyti tokias šlykštines.  portretas
Jis vis tiek jau pasmerktas supūti ilgiems metams kalejime. Liūdna kad jaunas, o gražiausius savo metus praleis už grotus
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių