Teisėjų korupcijos byla: „kontrabandos karalius“ siekė papirkti teisėją

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra trečiadienį pranešė, kad perduoda į teismą rezonansinės teisėjų korupcijos bylos dalį, susijusią su kontrabandos karaliumi vadinamu Viliumi Karaliumi.

Jis bus kaltinamas dėl prekybos poveikiu.

Šis epizodas atskirtas nuo visos bylos, kurioje įtarimai pateikti teisėjams, advokatams ir kitiems asmenims.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai rugsėjį V. Karalius susitiko su kitu įtariamu asmeniu ir galbūt siekė, kad šis už 35 tūkst. eurų kyšį paveiktų vieną iš Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų, turėjusių nagrinėti „kontrabandos karaliaus“ pažįstamo S. K. bylą, teigiama pranešime.

BNS žiniomis, pranešime minimas kitas įtariamas asmuo yra didžiojoje byloje įtariamas advokatas Drąsutis Zagreckas.

Vilniaus apygardos teismas 2017 metais nuteisė S. K. devynerių metų laisvės atėmimo bausme už dalyvavimą nusikalstamame susivienijime bei neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Anot prokuratūros, susitariant duoti kyšį siekta, kad apeliacine tvarka nagrinėdamas bylą Apeliacinio teismo teisėjais veikdamas neteisėtai išteisintų S. K. arba skirtų jam ne didesnę laisvės atėmimo bausmę nei pastarojo sulaikyme ir kardomajame kalinime išbūtas laikas.

Baudžiamoji byla dėl galimos V. Karaliaus prekybos poveikiu kartu su prokuroro pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu perduota Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šis teismas turėtų priimti sprendimą, kurios apygardos teismas nagrinės baudžiamąją bylą. Tai daroma siekiant išvengti interpretacijų, jog S. K. atžvilgiu nuosprendį buvo priėmęs Vilniaus apygardos teismas, teigia Generalinė prokuratūra.

Teisėjų korupcijos byloje yra įtariami beveik pusšimtis asmenų, tarp jų – aštuoni teisėjai ir šeši advokatai.

Ši byla pradėta po ilgalaikio kriminalinės žvalgybos tyrimo, kurį atliekant gauta duomenų, kad Klaipėdoje dirbantys advokatai turėjo tikslą baudžiamojon atsakomybėn už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu patraukti nekaltą asmenį. Remiantis kriminalinės žvalgybos tyrimo metu gauta informacija, ši nusikalstama veika buvo užkardyta.

Tęsiant kriminalinės žvalgybos, o vėliau ikiteisminį tyrimą gauta duomenų ir apie kitus Vilniuje bei Klaipėdoje advokato praktika besiverčiančių asmenų galbūt neteisėtus veiksmus, korupcines nusikalstamas veikas. Šiuo metu jau tiriama daugiau kaip 110 nusikalstamų epizodų.

Šioje byloje įtarimai taip pat pateikti Druskininkų merui Ričardui Malinauskui, jo patarėjui Aivarui Kadziauskui ir vadinamojo Vijūnėlės dvaro savininkui Žilvinui Poviloniui.

R. Malinauskas įtarimus vadina nepagrįstais ir sako, kad teisėsaugai daromas politinis spaudimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rosalie Martz

Rosalie Martz portretas
Dabar „Google“ moka 130–180 doleriu už valanda už darba internete. Prie šio darbo prisijungiau prieš tris menesius ir pEr pirma šios sandorio savaite uždirbau 8735 dolerius. Šis darbas tikrai neitiketinas ir suteikia man didele pajamu dali kiekviena diena. Esu tikras, kad gausite geriausia rezultata. Sužinokite daugiau cia >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com

kodėl tyla?

kodėl tyla? portretas
o kaip teisėjų bylos, dar nebaigtos? kažkais aptiko visa tai?

...

... portretas
blogiausia kad lietuvoje nuteistu nebuna...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių