Teismas baigė nagrinėti Panevėžio mero R. M. Račkausko bylą, nuosprendis – sausį

Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį baigė nagrinėti piktnaudžiavimu kaltinamo Panevėžio mero Ryčio Mykolo Račkausko bylą, nuosprendį skelbs kitų metų sausį.

„Visoje šioje istorijoje nėra jokio nusikaltimo ir mano kaltės“, – per teismo posėdį ketvirtadienį sakė R. M. Račkauskas.

Jo advokatas Valentinas Baltrūnas teigė esąs įsitikinęs, kad kaltintojai nepateikė neginčijamų įrodymų kaltei pagrįsti ir prašė išteisinti klientą.

Mero patarėja Gintarė Maskoliūnienė ir jos advokatė Jolanta Činčikienė teigė, kad kaltinimas visiškai nepasitvirtino, prašė teismo išteisinimo.

Teismas nuosprendį skelbs kitų metų sausio 20 dieną, BNS pranešė teismo atstovas Vytautas Jončas.

Prokuratūra siūlo Panevėžio merą R. M. Račkauską pripažinti kaltu dėl piktnaudžiavimo ir skirti jam 40 tūkst. eurų baudą.

Prokurorė taip pat mano, kad be piniginės baudos merui turi būti uždrausta penkerius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Tokios pats bausmės – piniginės 40 tūkst. eurų baudos bei draudimo dirbti valstybės tarnyboje – prokurorė prašo ir mero patarėjai G. Maskoliūnienei. Kaltintoja mano, kad patarėja, kaip ir meras, taip pat padarė neturtinę žalą savivaldybei ir valstybei.

Šioje byloje Panevėžio meras kaltinamas per savo patarėją G. Maskoliūnienę davęs neteisėtų nurodymų savivaldybės tarnautojams, taip siekiant, kad savivaldybės organizuojamų viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų laimėtoja taptų su verslininku Mariumi Vaupšu susijusi įmonė „Lukrecijos reklama“.

Bylos duomenimis, naudingų konsultacijų R. M. Račkauskui galėjo būti suteikta ir asmeniškai, kaip politikui.

M. Vaupšas yra miręs, jo atžvilgiu baudžiamasis procesas yra nutrauktas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiek gali testis nusikalteliu globojimas??

Kiek gali testis nusikalteliu globojimas?? portretas
Sis nusikaltelis turi sedeti??
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių