Teismui perduota receptų klastojimu kaltinamos šiaulietės byla

  • Teksto dydis:

Teismui perduota nagrinėti baudžiamoji byla, joje 28-erių šiaulietė kaltinama vaistų receptų, spaudo klastojimu bei neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu psichotropinių vaistų, turint tikslą juos platinti.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, į teisėsaugos pareigūnų akiratį jauna moteris pakliuvo dėl 2019–2020 metais galimai įvykdytų nusikalstamų veikų.

Jai pareikšti kaltinimai už tai, kad suklastojo 38 psichotropinių vaistų receptus bei panaudojo suklastotą gydytojo spaudą. Šiaulietė, įtariama, receptuose įrašydavo pažįstamų ir išgalvotų asmenų vardus, pavardes, gimimo duomenis, tariamai skirtą gydymą medikamentais bei patvirtindavo juos suklastotu gydytojo parašu ir antspaudu.

Moteris taip pat kaltinama neteisėtai įgijusi ir platinusi labai didelį kiekį psichotropinių vaistų.

Šiaulių policijos pareigūnų duomenimis, šiaulietė, įtariama, neteisėtai įgijo 1,2 tūkst. tablečių vaistų su bromazepamo, alprozolamo, lorazepamo ir klonezepamo psichotropinėmis medžiagomis.

Dalį jų – 780 tablečių – moteris pardavė dviem, internete receptinių vaistų ieškojusioms, moterims už didesnę nei rinkos kainą.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusios prokurorės Dainos Songailienės, dėl kruopštaus Šiaulių policijos pareigūnų darbo buvo išaiškintos ne tik minėtos moters galimai padarytos nusikalstamos veikos, tačiau ir dar trys asmenys patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Už spaudo klastojimą griežčiausia numatoma bausmė – laisvės atėmimas iki penkerių metų, už dokumentų klastojimą – iki šešerių metų.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų, turint tikslą jas platinti, gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Byla perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
narkobiznis kaip kitaip ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių