Vagone su trąšomis – 44,5 tūkst. pakelių cigarečių krovinys iš Baltarusijos

Iš Baltarusijos įvažiavusio krovininio sąstato vagone pasieniečiai aptiko 44 500 pakelių kontrabandinių cigarečių. Rūkalai, kurių vertė siekia beveik pusantro šimto tūkstančių eurų, buvo paslėpti vagone su trąšomis.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai tikrino į Stasylų kontrolės punktą atvykusį traukinį. Juo iš Baltarusijos į Lietuvą gabentas trąšų krovinys. Sąstatas turėjo vykti iki Vaidotų geležinkelio stoties.

VSAT pranešime pažymima, jog pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad šiuo traukiniu gali būti gabenamas kontrabandinis krovinys.

Tokios žinios pasitvirtino: viename sąstato vagone ant jame gabentų trąšų buvo 89 polietileno plėvele aptrauktos dėžės. Jose VSAT pareigūnai rado 44 500 pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra beveik 145 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Cigaretės saugomos Tribonių užkardoje. Po šio sulaikymo atlikus reikalingus formalumus trąšas toliau leista gabenti nustatytu maršrutu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių