Visaginiečiai stos prieš teismą: žmones maustė netikrais skelbimais, mažomis kainomis

  • Teksto dydis:

Netrukus į teisiamųjų suolą sės keturi Visagino gyventojai, kaltinami sukčiavimu internete, trečiadienį pranešė prokuratūra.

Kaltinimai šioje byloje pareikšti 40-mečiui R. G., tuo metu atlikusiam bausmę Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje ir laisvėje buvusiems 40 metų S. G., 43 metų V. P. ir 35 metų D. M. Visi jie – Visagino gyventojai.

Manoma, kad veikdami organizuotoje grupėje šie visaginiečiai populiariuose Lietuvos internetiniuose tinklalapiuose skelbdavo apie parduodamus automobilius, kitas transporto priemones, butus ar kitus daiktus, nors iš tiesų jais nedisponavo.

Iš susidomėjusių skelbimais pirkėjų buvo prašoma pervesti avansą į banko sąskaitas, kurios priklausė įvairiems kaltinamųjų surastiems asmenims, o pažadėtų prekių pirkėjai nesulaukdavo.

Įtariama, kad sukčiavimo metu įgytus pinigus visaginiečiai pasidalindavo tarpusavyje, dalis pigų keliaudavo į bausmę pataisos namuose atliekančių asmenų sąskaitas.

Tyrimo duomenimis nuo kaltinamųjų 2017 metų vasario-rugpjūčio mėnesiais, įtariama, nukentėjo keliasdešimt patiklių Lietuvos gyventojų. Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinta 17 asmenų, jiems padaryta turtinė žala siekia nuo 200 iki 2 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Utenos Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už sukčiavimą organizuotoje grupėje numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Policija perspėja neužkibti ant sukčių kabliuko. Paprastai jie pirkėjus vilioja gerokai mažesnėmis kainomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Durniams taip ir reikia jeigu pirma siunčia a vansą įsikalkit į galvą durną pirma prekė paskui pinigai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių