Pereiti į pagrindinį turinį

Anglijoje atsiras šiukšliadėžės sužiaumotai kramtomajai gumai

2010-08-17 16:15
Anglijoje atsiras šiukšliadėžės sužiaumotai kramtomajai gumai
Anglijoje atsiras šiukšliadėžės sužiaumotai kramtomajai gumai / Scanpix nuotr.

Visa ši istorija galėtų būti tobulas balandžio 1-osios pokštas, tačiau yra gryniausia tiesa: Britanijoje ketinama pristatyti specialių šiukšliadėžių sukramtytai kramtomajai gumai, kad iš jos būtų galima gaminti padangas ir daug kitokių daiktų, praneša „Metro“.

Tokia kampanija realizuojama dvylikoje Didžiosios Britanijos regionų. Britanijos valdžia nusprendė pastatyti ryškiai rožinių šiukšliadėžių, į kurias žmonės raginami mesti kramtytą gumą. Surinkta guma bus centralizuotai gabenama į padangas gaminančią įmonę. Iš surinktos gumos taip pat ketinama gaminti žaislus ir dangtelius mobiliesiems telefonams.

Projektas startuoja Hertforde (Hertford), žmonės, nepanorę kramtomosios gumos mesti į naująsias šiukšliadėžes, gali būti nubausti 80 svarų sterlingų bauda. Tokia „2010 Kramtomosios gumos kampanija“ bus vykdoma dar vienuolikoje miestų.

Remiantis statistiniais duomenimis, Jungtinėje Karalystėje kasmet išleidžiama maždaug 170 mln. svarų sterlingų – tiek kainuoja pašalinti nuo gatvių 3,5 mln. išmestų kramtomosios gumos gabalėlių. Siekdama sumažinti išlaidas valdžia ir ėmėsi tokių veiksmų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų